Antena 3 CNN Ziua Națională "Împreună în fața provocărilor!" | Ambasadorul Republicii Elene la București, mesaj în contextul războiului de lângă România

"Împreună în fața provocărilor!" | Ambasadorul Republicii Elene la București, mesaj în contextul războiului de lângă România

Cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Elene, Lili Evangelia Grammatika, ambasadorul acestei țări în România a vorbit despre oportunitățile bilaterale, dar și despre cum trebuie să abordeze Grecia și România, ca membri UE și aliați NATO, provocările de securitate ale actualei perioade.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mar 2024   •   13:45

"Evoluțiile internaționale în mediul de securitate, care reflectă o situație dificilă și îngrijorătoare pentru Europa, au reprezentat o foarte importantă oportunitate geopolitică pentru Grecia și România și pentru întreaga regiune de a ne spori cooperarea și, mai ales, conectivitatea noastră.

Acest lucru se face în beneficiul rezilienței țărilor noastre, în beneficiul securității energetice, al securității alimentare. Este foarte important să profităm de aceste oportunități și să îmbunătățim conectivitatea noastră feroviară, conexiunile digitale, conectivitatea energetică. Asta implică multe oportunități de dezvoltare economică, dar și de consolidare a legăturilor dintre țările noastre.

Am avut un an excepțional în ceea ce privește comerțul bilateral, fiind atins un volum de schimburi comerciale între Grecia și România de 2,8 miliarde de euro. Grecia este investitorul numărul 5 în România.

Sunt peste 8.000 de companii grecești înregistrate în România și sunt și mai multe companii românești, în special în domeniul IT și comerț electronic, care vin în Grecia. Suntem parteneri în Uniunea Europeană și aliați NATO. Suntem împreună în fața acestor noi provocări, trebuie să ne sprijinim reciproc și să rămânem uniți", a spus Lili Evangelia Grammatika la Antena 3 CNN.
 

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close