Antena 3 CNN Timp liber Turism Prețul unui sejur la mare în sezonul 2024. Gradul de ocupare pe litoralul românesc a crescut cu 27%

Prețul unui sejur la mare în sezonul 2024. Gradul de ocupare pe litoralul românesc a crescut cu 27%

Tot mai mulți români își fac din timp planurile pentru concediul de vară. Gradul de ocupare pe litoralul românesc a crescut cu 27%, anul acesta.

Prețul unui sejur la mare în sezonul 2024. Gradul de ocupare pe litoralul românesc a crescut cu 27%
Sursa foto: Facebook I Mircea Fechet
de Cătălina Buzoianu    |    01 Apr 2024   •   20:40

Ofertele speciale pentru vacanțe pe litoralul românesc, promovate de operatorii din turism, îi determină pe tot mai mulți români să-și facă din timp planurile pentru concediul de vară. Potrivit celor mai recente date, numărul rezervărilor făcute pentru hotelurile de la malul mării a crescut cu 27% faţă de anul trecut. În aceste condiţii, hotelierii au decis să prelungească programul "Înscrieri Timpurii"

Eforie Nord este una dintre staţiunile preferate de către turişti. Aici tarifele la cazare sunt mai mici. Iar în topul preferințelor mai sunt staţiuni precum Mamaia, Neptun şi Olimp.

"Oamenii nu se mai tem în momentul de față să facă rezervări pentru vara aceasta. Vedem o creștere consistentă de 27% a numărului de rezervări cu precădere în segmentul all inclusive unde avem o creștere de peste 35%", a declarat Ionuț Nedea, manager agenție de turism.

Tendința de a rezerva sejurul cu câteva luni înainte de vacanță a revenit. E un obicei la care mulți români au renunțat în ultimii ani pe fondul pandemiei și, ulterior, din cauza conflictelor militare. Acum însă sejururile sunt achiziţionate din timp.

Pentru o cameră dublă cu vedere la mare, turistul poate plăti anul acesta 339 de euro, dacă face rezervarea cu doar câteva zile înainte, însă, dacă o face de pe acum plătește doar 269 de euro.

Hotelierii au decis să prelungească perioada de valabilitate a ofertelor din cadrul programului "Înscrieri Timpurii". În mod normal, acestea ar fi expirat la sfârșitul lunii martie. Sezonul estival va fi deschis oficial pe 1 mai.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close