Antena 3 CNN Timp liber Turism Plata în rate, soluția care îi trimite mai ușor pe români în vacanță. Ofertele agențiilor pentru un concediu achitat în tranșe

Plata în rate, soluția care îi trimite mai ușor pe români în vacanță. Ofertele agențiilor pentru un concediu achitat în tranșe

Concediul plătit în rate este o variantă tot mai căutată de români, în contextul în care vacanțele sunt tot mai scumpe, iar oamenii sunt dispuși să încerce soluții noi.

Plata în rate, soluția care îi trimite mai ușor pe români în vacanță. Ofertele agențiilor pentru un concediu achitat în tranșe
Sursa foto: Getty Images I marchmeena29
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Dec 2023   •   09:28

Plata în rate a vacanțelor poate fi aleasă atât de cei care vor să plece în străinătate, cât și de cei care preferă să-și petreacă zilele libere în România. Agențiile propun chiar ele modalități de eșalonare, în funcție de tipul sejurului. 

"Pentru sejururi, avansul este de 25%, pe care turiștii îl plătesc în momentul în care își achiziționează pachetul. Ulterior, aceștia plătesc 75% înainte de plecare", spune un specialist în domeniu.

Cine are banii înainte de termen poate să achite oricând vacanța.

O altă variantă pentru a plăti vacanța în rate este prin bancă, cu cardul de credit sau de cumpărături. De cele mai multe ori, turistul alege numărul de rate, de la 2 până la 12.

Citește și: Pericolele privind inteligența artificială | Avertismentul specialiștilor pentru români: "Sunteți o țintă pentru Rusia"

Astfel, unii români aleg să plătească treptat vacanța, în timp ce alții preferă să achite integral suma.

"Plata în rate a vacanțelor este o idee bună, însă eu prefer plata integrală, pentru că îmi fac calcule în funcție de ce plătesc de la început", spune un român.

Pentru cei care vor să cumpere un sejur sau un circuit, ofertele pot fi găsite și online.

×
Subiecte în articol: plată rate vacanţă concediu romani
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close