Antena 3 CNN Timp liber Film Netflix va ecraniza, în premieră, ”Un veac de singurătate”

Netflix va ecraniza, în premieră, ”Un veac de singurătate”

Netflix va ecraniza, în premieră, ”Un veac de singurătate”
06 Mar 2019   •   18:20

Platforma de streaming Netflix a achiziţionat drepturile de ecranizare asociate romanului "Un veac de singurătate", de Gabriel Garcia Marquez, ce va fi adaptat sub forma unui serial TV. Proiectul va reprezenta prima adaptare pentru televiziune a acestei capodopere a literaturii universale, a anunţat miercuri site-ul revistei americane Variety. 

Netflix va produce un serial original în limba spaniolă pe baza acestui roman, care a fost publicat în 1967. De atunci, "Un veac de singurătate" s-a vândut în peste 50 de milioane de copii pe plan mondial şi a fost tradus în 46 de limbi. Gabriel Garcia Marquez, laureatul premiului Nobel pentru literatură pe anul 1982, a murit în 2014 la vârsta de 87 de ani. 

Cei doi fii ai scriitorului columbian, Rodrigo Garcia şi Gonzalo Garcia Barcha, vor fi producători executivi ai serialului, ce va fi filmat în principal în Columbia. Netflix nu a anunţat deocamdată alte detalii legate de proiectul serialului "Un veac de singurătate". 

"Timp de decenii, tatăl nostru a ezitat în faţa ideii de a vinde drepturile de ecranizare asociate romanului 'Un veac de singurătate', întrucât credea că acest proiect nu putea fi realizat din cauza constrângerilor la care sunt supuse lungmetrajele prin prisma duratelor lor şi pentru că a considerat că producerea unui astfel de film în altă limbă decât în cea spaniolă nu s-ar ridica la înălţimea cărţii sale", a declarat Rodrigo Garcia. 

"Însă în actuala 'Epocă de aur' a serialelor TV, în contextul nivelului ridicat al scenariului şi regiei, al calităţii cinematografice a conţinuturilor şi al acceptării de către publicul mondial a programelor în limbi străine, nu se putea găsi o perioadă mai potrivită pentru a aduce această adaptare TV în faţa extraordinarului public global pe care îl deţine Netflix. Suntem încântaţi să oferim sprijinul nostru companiei Netflix şi cineaştilor implicaţi în acest proiect şi aşteptăm cu nerăbdare să vedem produsul final", a adăugat el. 

"Un veac de singurătate" prezintă povestea amplă a localităţii fictive Macondo, spusă prin prisma istoriei celor şapte generaţii din familia Buendia, pe parcursul unui secol. Romanul menţionat, una dintre cele mai importate lucrări de ficţiune latino-americane din secolul al XX-lea, este un reprezentant clasic al genului literar denumit "realism magic". 

Netflix a reuşit, recent, să găsească un public global pentru alte producţii originale ale sale realizate în limba spaniolă, inclusiv pentru lungmetrajul "Roma", regizat de Alfonso Cuaron, care a câştigat trei trofee la gala premiilor Oscar 2019, dar şi pentru cele trei sezoane ale serialului "Narcos", dedicat cartelului condus de traficantul columbian Pablo Escobar, a cărui acţiune este plasată la sfârşitul anilor '80. 

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close