Antena 3 CNN Externe Preşedintele SUA a fost cântăreţ de blues pentru o seară, la Casa Albă, alături de Mick Jagger şi B.B. King

Preşedintele SUA a fost cântăreţ de blues pentru o seară, la Casa Albă, alături de Mick Jagger şi B.B. King

Preşedintele SUA a fost cântăreţ de blues pentru o seară, la Casa Albă, alături de Mick Jagger şi B.B. King
22 Feb 2012   •   10:00

Mick Jagger a avut nevoie marţi seara de toată puterea sa de convingere pentru a-l determina pe preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, să ia microfonul şi să cânte un blues,  informează AFP.

Episodul a avut loc la Casa Albă, unde a fost organizat un concert cu ocazia "Black History Month", luna în care Statele Unite îşi amintesc de contribuţiile comunităţii afroamericane la istoria şi la cultura lor.
   
"Nu în seara asta!", a protestat Obama, atunci când solistul formaţiei Rolling Stones şi chitariştii B.B. King şi Buddy Guy l-au invitat să li se alăture pe scena de la Casa Albă, pentru a cânta refrenul melodiei "Sweet Home Chicago" a lui Robert Johnson. "Puteţi să o faceţi", i-a spus unul dintre artişti.
   
Obama a cedat în final şi a luat microfonul pentru a cânta alături de ei "Come on, baby don't you want to go... Sweet home, Chicago", o piesă care omagiază fostul său fief politic din Illinois. El nu a urcat însă pe scenă.
  
 Obama a salutat marţi "o seară extraordinară".

"Atunci când eşti preşedinte, nu poţi ieşi seara la plimbare, pentru a-ţi limpezi gândurile, sau sări în maşină. Este frustrant. Dar există şi seri în care B.B. King şi Mick Jagger vin la tine!", a afirmat el.
   
Înaintea lui Obama, marea vedetă a serii a fost Jagger care, la 68 de ani ai săi, a recurs la toată panoplia de mişcări şi gesturi sacadate pentru a-i însoţi vocea de neimitat.
   
Solistul formaţiei Rolling Stones a început cu melodia "I Can't Turn You Loose", pe care spectatorii evenimentului "Red, White and Blues", în primul rând Obama şi soţia sa Michelle, au ascultat-o în picioare, ţinând ritmul.

 




×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close