Antena 3 CNN Timp liber Muzică Doliu în lumea muzicii! Ginger Baker, bateristul legendarei formaţii Cream, a murit la 80 de ani

Doliu în lumea muzicii! Ginger Baker, bateristul legendarei formaţii Cream, a murit la 80 de ani

Doliu în lumea muzicii! Ginger Baker, bateristul legendarei formaţii Cream, a murit la 80 de ani
Sursa foto: Foto: youtube.com
06 Oct 2019   •   17:49

Ginger Baker, 80 de ani, cofondator şi baterist al legendarei formaţii Cream în anii '60, a murit duminică după ce a fost internat în stare gravă la sfârşitul lunii septembrie, a anunţat familia sa, transmite DPA.

"Cu tristeţe vă informăm că Ginger s-a stins liniştit, la spital, în această dimineaţă", a anunţat familia sa pe Twitter şi Facebook. "Le mulţumim tuturor celor care ne-au transmis cuvinte de încurajare în aceste ultime săptămâni", se mai precizează în comunicatul familiei.

În ultimii ani starea sănătăţii lui Ginger Baker s-a deteriorat. În 2016 bateristul a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe cord deschis. Tot în cursul aceluiaşi an a fost nevoit să anuleze un turneu cu actuala sa formaţie, Air Force, din cauza problemelor cardiace.

În 2013 Ginger declara pentru Rolling Stone că starea sănătăţii sale nu este bună şi că se simte epuizat după concerte. "Sufăr de osteoartrită degenerativă, care este o afecţiune extrem de dureroasă. În afară de asta sufăr şi de boală pulmonară obstructivă cronică de la fumat", declara el pentru revistă.

Plasat pe locul trei în topul celor mai buni 100 de baterişti din toate timpurile, întocmit de revista Rolling Stone, muzicianul englez a înfiinţat formaţia Cream în 1966 alături de prietenii săi Eric Clapton şi Jack Bruce şi a lansat 4 albume înainte de despărţirea din 1968. Apoi, Ginger a format trupa Blind Faith alături de Clapton, Steve Winwood şi Ric Grech. În 1970 şi-a lansat propria trupă, Air Force.

Ginger Baker a scos şi numeroase albume solo, ultimul dintre ele, "Why?", fiind lansat în 2014.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Doliu în lumea muzicii
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close