Antena 3 CNN Timp liber Muzică Cântăreţul Oliver Dragojevic a murit la vârsta de 70 de ani

Cântăreţul Oliver Dragojevic a murit la vârsta de 70 de ani

Cântăreţul Oliver Dragojevic a murit la vârsta de 70 de ani
Sursa foto: Foto: Siol.net
30 Iul 2018   •   08:41

Cântăreţul croat Oliver Dragojevic a murit duminică dimineaţa la vârsta de 70 de ani, într-un spital din oraşul său natal Split, situat pe coasta croată a Mării Adriatice. El a fost diagnosticat cu cancer pulmonar în urmă cu un an, informează agenţia croată Hina.

Dragojevic a fost unul dintre cei mai populari cântăreţi de muzică pop din fosta Iugoslavie şi a cucerit numeroşi fani cu hiturile sale romantice cântate într-un dialect dalmat specific Croaţiei.

Dragojevic a rămas popular în fostele republici iugoslave, chiar şi după ce ţara s-a dezmembrat în timpul unui război în anii 1990. Mass-media din toată regiunea au anunţat moartea sa, descriindu-l drept un "cântăreţ legendar".

Născut în Split în 1947, Dragojevic şi-a petrecut copilăria în Vela Luka pe insula Korcula. A avut o carieră de patru decenii şi a fost considerat una dintre cele mai iconice vedete muzicale din Croaţia şi din diaspora croată din întreaga lume.

A fost unul dintre puţinii muzicieni croaţi care a performat la Carnegie Hall (New York), la Royal Albert Hall (Londra), la Olympia (Paris) şi la Opera din Sydney.

Cariera solo a lui Dragojevic a început în 1974 la Festivalul Split, unde a câştigat cu piesa "Ca ce mi Copacabana". Un an mai târziu, compozitorul Zdenko Runjic şi Dragojevic au lansat melodia "Galeb i Ja'', care a devenit un hit uriaş şi l-a transformat într-o legendă. A lansat alte hituri de-a lungul anilor, cum ar fi "Cesarica", "Oprosti Mi, Pape", ''Skalinada'', "Zuto Lisce Ljubavi", "Nadalina'' şi "Piva klapa ispod volta", care se bucură de succes şi la decenii de la lansare.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: internat in spital
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close