Antena 3 CNN Timp liber Turism Muzeele europene care chiar merită vizitate (P)

Muzeele europene care chiar merită vizitate (P)

Muzeele europene care chiar merită vizitate (P)
21 Mar 2019   •   23:03

De câte ori n-ai vizitat un muzeu din străinătate doar pentru că așa făcea toată lumea? S-ar putea să-ți placă marile muzee de artă. Dar sunt șanse mari să te plimbi de la un tablou la altul în timp ce te chinui să nu caști.

Partea bună e că există și alte feluri de muzee prin Europa. Tu trebuie doar să ajungi acolo. Iar pentru asta e bine să ai un card de cumpărături, ca să nu pierzi ofertele. Ce faci odată ajuns acolo, mai ales în zile ploioase? Iată câteva idei.

The Museum of Brands, Packaging and Advertising, Londra

De obicei, publicitatea e chestia aia pe care încerci s-o eviți când vrei să te uiți la un film. De ce ai vrea să intri într-un muzeu plin cu reclame? Pentru că nu sunt reclamele obișnuite care te scot din sărite. Și pentru că fiecare exponat e o incursiune în cultura unei națiuni, în cazul de față cea britanică. În timp ce te plimbi printre vitrinele acestui micuț muzeu din Notting Hill, descoperi istoria adevărată a englezilor, nu aia din cărți. Afli cum trăiau, ce nevoi aveau sau cum își petreceau timpul oamenii în secolul 20.

Museu de Carrosses Fúnebres, Barcelona

Când te plimbi pe străduțele drăguțe ale Barcelonei, îți dai seama că n-ai mai simțit atmosfera asta nicăieri. La fel e și când intri în Muzeul Carelor Funebre. Este singura colecție istorică de dricuri din Europa. Și e pur și simplu impresionantă. Pentru că vorbim de opulență, de arhitectură, de artă în slujba morții. E ca și cum ai admira o colecție de catedrale. Doar că sunt mișcătoare, din toate punctele de vedere.

Hospital in the Rock, Budapesta

Acest muzeu este exact ce spune numele: un spital în piatră. Construit în peșterile de sub Castelul Buda, această unitate medicală a fost gândită în pregătirea pentru Al Doilea Război Mondial. Cu dublu scop: tratarea răniților și protecție nucleară. De-a lungul timpului, spitalul chiar a avut parte de acțiune. La un moment dat, în timpul Asaltului asupra Budapestei, peste 600 de răniți erau tratați în buncărul care fusese creat pentru maximum 70. În prezent, spitalul este completat cu figuri de ceară și povești reale despre istoria acestui spațiu unic.

Katten Kabinet, Amsterdam

Pe lângă aspectele evidente, două lucruri o să-ți atragă atenția în Amsterdam: arhitectura și pisicile. Sunt peste tot. Dar sunt și mai drăguțe când se întâlnesc sub același acoperiș. Mai exact, într-o clădire minunată datând din 1667, găsești tablouri cu subiect felin ale unor pictori celebri precum Picasso, Rembrandt sau Toulouse-Lautrec. Iar printre colecții mai umblă și câteva pisici contemporane, în carne, oase și blană. Cum să nu-l vizitezi?

Guinness Museum, Dublin

Un muzeu despre bere. Și nu orice bere, cea mai emblematică bere a Irlandei. Dacă îți place licoarea întunecată, nu poți să ratezi o vizită. Ba chiar e o experiență frumoasă și pentru nepasionații de bere. Practic, tot muzeul este construit pe șapte nivele ridicate în forma unui pahar de Guinness. Iar fiecare nivel te trece prin ingrediente, secrete de fabricație, istoric și promovare. Este o poveste frumoasă despre pasiunea de a crea ceva unic în lume.

Nu-i așa că-ți vine să pleci chiar acum? Dacă ai un card precum CardAvantaj, poți măcar să cumperi biletele acum. Cine știe ce ofertă prinzi?

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close