Antena 3 CNN Timp liber Film Steve Golin, producător recompensat cu Oscar pentru filmul ''The Revenant'', a decedat la 64 de ani

Steve Golin, producător recompensat cu Oscar pentru filmul ''The Revenant'', a decedat la 64 de ani

Steve Golin, producător recompensat cu Oscar pentru filmul ''The Revenant'', a decedat la 64 de ani
24 Apr 2019   •   10:11

Producătorul de film Steve Golin, recompensat cu premiul Oscar pentru drama ''The Revenant'' din 2015 şi al cărui ochi ager de vânător de talente a contribuit la lansarea carierelor în cinematografie a unor regizori precum David Fincher, Spike Jonze sau Michael Bay, a decedat duminică în Los Angeles la vârsta de 64 de ani, informează miercuri DPA. 

Prolificul Golin, care a marcat în mod decisiv lumea producţiilor independente de film şi televiziune, a pierdut lupta cu cancerul, au anunţat reprezentanţii săi. 

''Suntem devastaţi de decesul lui Steve'', se arată într-un comunicat semnat de partenerii lui Golin de la Anonymous Content, compania pe care producătorul a fondat-o şi al cărei director executiv a fost. 

''El a fost un deschizător de drumuri în industrie, un coleg devotat, un lider remarcabil şi un om cu adevărat bun. A fost o persoană deosebită, cu o creativitate intensă şi o minte abilă în afaceri'', se precizează în document. 

Golin a primit trei nominalizări la categoria cel mai bun film pentru ''Babel'', ''The Revenant'' şi ''Spotlight''. 

El a primit aprecieri şi pentru alte producţii, precum ''Wild at Heart'', în regia lui David Lynch, ''Eternal Sunshine of the Spotless Mind'', regizat de Michel Gondry, şi ''Boy Erased'', în regia lui Joel Edgerton. 

Steve Golin a fost nominalizat de trei ori la Premiile Emmy pentru serialele de televiziune ''True Detective'', ''Mr Robot'' şi ''13 Reasons Why''.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close