Antena 3 CNN Timp liber Eroul Zilei. Antoniu Zamfir, omul care aduce o premieră în România. Operă pe scene plutitoare

Eroul Zilei. Antoniu Zamfir, omul care aduce o premieră în România. Operă pe scene plutitoare

Eroul Zilei. Antoniu Zamfir, omul care aduce o premieră în România. Operă pe scene plutitoare
Sursa foto: foto- captura Antena 3
30 Mai 2018   •   11:45

Românii vor avea ocazia să vadă opera „Tosca” de Giacomo Puccini într-un decor absolut inedit săptămâna viitoare. Pentru evenimentul muzical, vor fi amplasate 3 scene plutitoare cu proiecţii 3D. Regizorul spectacolului mărturisește că s-a inspirat din succesul Festivalului de Operă din Austria desfășurat pe cea mai mare scenă plutitoare din lume. Pentru o asemenea desfășurare, bugetul este de 200 de mii de euro.

Evenimentul impresionant va aduce şi soliști de prim rang la nivel mondial. Evenimentul muzical va avea loc săptămâna viitoare, pe 6 iunie. De asemenea, cei care vor face plimbări prin parc, începând cu 1 iunie, îi pot vedea pe artiști la repetiții.

Evenimentul muzical va aduce în Bănie soliști de prim rang în arta lirică la nivel mondial, protagoniștii fiind celebrul tenor Ramón Vargas , soprana Joanna Parisi și baritonul Alberto Gazale , conducerea muzicală fiindu-i încredințată maestrului Walter Attanasi. Regizorul artistic este Antoniu Zamfir, iar scenografia este semnată de Rasvan Drăgănescu.

Spectacolul este un eveniment cultural organizat de Opera Română Craiova, cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova și al Consiliului Local Craiova și este primul eveniment de asemenea amploare care are loc în România. 

Antoniu Zamfir, managerul Operei Române Craiova și regizorul spectacolului, a povestit mai multe despre acest eveniment. 

 

×
Subiecte în articol: romanii Opera Craiova Eroul Zilei
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close