Antena 3 CNN Timp liber Cum se prepară prăjitura Kinder – Felie de lapte

Cum se prepară prăjitura Kinder – Felie de lapte

Cum se prepară prăjitura Kinder – Felie de lapte
13 Iul 2017   •   13:24

Cei mici adoră deserturile cu ciocolată și lapte, iar cele pregătite în casă sunt mult mai bune și mai sănătoase. Încearcă o rețetă de prăjitură delicioasă, care nu va rezista prea mult în farfurii și fă-le o surpriză celor dragi, scrie clickpoftabuna.ro.

Ingrediente

Pentru blat

100 ml ulei

20 ml lapte

1 praf de sare

4 ouă

80 g zahăr

2 linguri griș măcinat

2 linguri făină

2 linguri cacao

2 linguri miere

1 plic zahăr vanilar

1 linguriță praf de copt

Pentru cremă

300 ml smântână pentru frișcă

300 g lapte condensat îndulcit

4 foi gelatină

100 ml lapte

2 plicuri zahăr vanilat

Mod de preparare

Separi gălbenușurile de albușuri. Bați gălbenușurile cu zahărul și zahărul vanilat până se albesc. Adaugi făina amestecată cu praful de copt, pudra de cacao și grișul măcinat. Torni treptat laptele, apoi uleiul și mierea. Bați albușurile spumă cu un praf de sare. Încorporezi în compoziția cu gălbenușuri. Coci 2 foi în tavă tapetată cu hârtie de copt, la foc mediu, aproximativ 12 minute. Lași să se răcească, apoi scoți folia.

Hidratezi gelatina în apă rece. Amesteci laptele consensat cu 50 ml lapte. În restul de lapte încălzit dizolvi gelatina hidratată, apoi adaugi în laptele consendat, mixând ușor. Bați smântâna pentru frișcă cu zahărul vanilat până devine pufoasă. O combini cu amestecul de lapte și gelatină. Lași la frigider până se întărește puțin. Torni peste primul blat și acoperi cu al doilea. Dai la rece 2-3 ore.

Sursa http://www.gurman.eu

×
Subiecte în articol: reteta
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close