Antena 3 CNN Timp liber Băuturi perfecte pentru petrecerea de zi

Băuturi perfecte pentru petrecerea de zi

Băuturi perfecte pentru petrecerea de zi
20 Mai 2019   •   11:38

Primăvara e aproape și putem deja plănui un brunch în aer liber, într-o după-amiază însorită de duminică, alături de cei dragi, cu mâncăruri bune și cocktail-uri delicioase. Brunch-ul este un fel de petrecere de zi în familie, o combinație între micul dejun și masa de prânz, inventată de către englezi la sfârșitul secolului al XIX-lea. Se stabilește de regulă într-o zi liberă, începe înainte de ora prânzului, cu niște gustări, un ceai sau o cafea, și se continuă până după-amiaza, o ocazie ideală să servești băuturi alcoolice fără să pară că e prea devreme. Meniul băuturilor constă în punch-uri, cocktail-uri proaspete și vinuri spumante, mai puțin băuturi alcoolice tari. King.ro vă propune câteva cocktail-uri savuroase, tocmai bune de servit la un brunch: 

Mint Julep 
Într-un pahar adaugă 7 ml de sirop de zahăr și 8-10  frunze de mentă și pisează ușor cu un muddler fără striații. Adaugă un sfert de pahar cu gheață pisată și 15 ml de Bourbon. Mixeză cu lingurița, apoi repetă procesul de patru ori. Ornează cu multa gheață pisată și un mugur de mentă. Pentru ca acest cocktail să fie desăvarșit, îți recomandăm să răcești paharele în prealabil în congelator.

Bourbon Berry Smash
Zdrobește într-un pahar mic de bar câteva căpşuni sau zmeură cu sucul stors dintr-o jumătate de lămâie, câteva frunze de busuioc şi o jumătate de măsură de sirop de zahăr sau miere. După ce ai obţinut un amestec cu textura unui piure, adăugă o măsură de bourbon, umple restul paharului cu gheaţă pisată şi amestecă bine. Poți decora paharul cu câteva frunze de busuioc.

Martini 
Martini se prepara cu gin și vermut alb sec, garnisit cu o maslină. Ingredientele pentru acest cocktail sunt 50 ml gin, 20 ml vermut alb și 2 măsline verzi pentru decor. Amestecă într-un shaker ginul și vermutul, apoi pune conținutul într-un pahar înalt. Înfige într-o scobitoare cele două măsline și pune scobitoarea în pahar.

Lavender Bee’s Knees
Lavender Bee’s Knees este un cocktail clasic, din perioada prohibiţiei. Amestecă într-un shaker umplut pe jumătate cu gheaţă o măsură de gin, o jumătate de măsură de suc de lămâie şi o jumătate de măsură de sirop de lavandă, apoi strecoară rezultatul într-un pahar de martini. Amestecă-le bine, apoi lasă-le să stea câteva minute ca să se întrepătrundă bine aromele. 

Peach Cooler
Zdrobește și amestecă într-un pitcher de cel puțin un litru două piersici coapte și decojite, cu o măsură de lichior de piersici, o măsură de vodka și o jumătate de măsură de suc de lămâie. Ține amestecul în frigider timp de câteva ore, iar înainte de a-l servi adăugă câteva felii de castravete, două măsuri de prosecco rece, apă minerală și gheață.

Cucumber Mint Martini
Zdrobește într-un shaker cu un muddler câteva felii de castravete, câteva  frunze de mentă, o linguriţă de suc de lime, o linguriţă de zahăr brun şi foarte puțină boia iute. După ce le-ai omogenizat, adăugă două măsuri de vodka, gheaţă şi amestecă-le bine. Strecoară amestecul rezultat într-un pahar de martini și decorează cu o felie subţire de lime.

Rabbit
Amestecă într-un blender câteva felii subțiri de ghimbir, 3-4 linguri de suc de lămâie, o linguriță de coriandru, o linguriță de zahăr, o măsură de rom și o măsură de suc de morcovi. Servește amestecul în pahare cu gheață, pe care le poți decora cu o felie de lime.

Bellini
Un cocktail clasic, în a cărei reușită constă în gustul fructelor utilizate. Pentru această rețetă ai nevoie de 5 piersici coapte, pe care să le crestezi cu un cuțit, apoi pune-le să clocotească într-un vas cu apă timp de un minut, până se decojesc singure. Răcește-le într-un vas cu gheață, apoi mixează-le pană obții un piure din ele, la care adaugă 2-3 linguri de suc de lămâie și o lingură de zahăr. Strecoară acest piure pentru a obține un suc foarte fin, apoi amestecă rezultatul foarte încet într-un pitcher cu o sticlă de prosecco rece.

Mojito

Taie un lime în 8 cubulețe și pune-le într-un pahar, apoi adaugă 2 lingurițe de zahăr brun și cateva frunze de mentă, pe care stoarce-le în pahar cu un muddler. Pune 50 ml de rom alb și gheața pisată, iar la final umple paharul cu apă minerală. Poți decora cu frunze de mentă și o felie de lime. Cocktailul Mojito se află pe locul 3 în topul celor mai populare cocktailuri din lume și cu siguranță va fi savurat de către toți participanții la brunch.

Thyme & Elderflower Gimlet 
Înainte de prepararea cocktailul Thyme & Elderflower Gimlet 
este necesar să pregătești siropul de cimbru. Într-un recipient pus pe foc mic amestecă un pahar de zahăr, unul de apă şi cateva crenguţe de cimbru pentru aproximativ 10 minute, apoi lasă la răcit și strecoară siropul într-un alt recipient, curat. Într-un shaker plin pe jumătate cu gheaţă, amestecă o măsură de gin, o jumătate de măsură de sirop de cimbru, o măsură şi jumătate de lichior de soc și o măsură de suc de lime. Strecoară lichidul într-un pahar plin cu gheaţă şi decorează cu o crenguţă de cimbru.

Bloody Mary
Într-un shaker amestecă patru pahare de suc de roșii, un sfert de pahar de suc de lămâie, un pahar de suc de castraveți murați, o linguriță de hrean conservat în oțet, o linguriță de curry, o linguriță de sos Worchester, sare și piper. Ține amestecul rezultat peste noapte în frigider. Adaugă vodka înainte să-l servești și, bineînțeles, gheață.

Cafe Caribbean
Orice brunch are nevoie și de o cafea, iar dacă vrei să ieși puțin din monotonie, Cafe Caribbean este o modalitate excelentă prin care poți face asta. Adaugă un shot de rom și jumătate de shot de amaretto în cafea, iar dacă vrei un aspect mai special, decorează cu un topping de frișcă și fulgi de migdale.
 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close