Antena 3 CNN Timp liber Turism ANTENA3.RO LIVE. Despre vacanța de Revelion și oferte last-minute, cu Răzvan Pascu

ANTENA3.RO LIVE. Despre vacanța de Revelion și oferte last-minute, cu Răzvan Pascu

ANTENA3.RO LIVE. Despre vacanța de Revelion și oferte last-minute, cu Răzvan Pascu
04 Oct 2018   •   15:02

Maria Coman a avut joi o discuție despre vacanțe, oferte last-minute și oferte de Revelion cu Răzvan Pascu, la Antena3.ro LIVE.

„Ei bine, dupa o luna aproape de cand a inceput scoala, incep sa se nasca firestile intrebari tip “si, noi unde mai plecam in vacanta?”, “ o ploua mult la lisabona in noiembrie?”, “ cat de frig poate totusi sa fie la oslo?” Si, bineinteles, “noi ce facem de revelion????” Avem raspunsuri la Antena3.ro Live, unde vorbim cu Razvan Pascu si despre oferte, last-minute-uri, plaja in ianuarie”, spune Maria Coman.

Zone de vizitat în această perioadă

„Madagascar e o țară superbă. Din păcate, e una dintre cele mai sărace țări din lume. Turismul merge destul de ok, numai că nici hotelurile nu sunt de cea mai bună calitate. În schimb, e o destinație scumpă. Africa chiar e o zonă foarte scumpă. Totul e legat de securitate. Madagascar are un ecosistem care e unic. Acolo sunt lemuri, e o specie aparte de maimuțe, cameleoni și multe altele. Și plante unice, doar acolo le găsim. Italienii merg foarte mult în Madagascar. E o zonă interesantă”, a spus Răzvan Pascu. 

Vacanțe în Europa

„Asta cu vremea e o problemă în toată lumea. Eu m-am întors acum câteva zile din Maldive. Plouă cam o jumătate de oră sau o oră pe zi. Dar sunt zile în care plouă toată ziua. Mie din Europa îmi place foarte mult Portugalia, o recomand, acolo e vreme foarte bună mai mereu”.

„În țările nordice e foarte frig. Îmi amintesc când eram student am fost în Scoția și am lucrat și era aceeași poveste. Se întuneca pe la 1 noaptea și se făcea lumină pe la 4 jumate. În țările nordice poți merge în iunie, iulie, august”.

„Norvegia e o țară foarte frumoasă, are niște peisaje uimitoare, doar că e o țară scumpă. E una dintre cele mai scumpe țări din Europa. O apă plată în supermarket era între 4-5 euro. Și mâncarea la fel, foarte scumpă”.

„Eu o să plec săptămâna viitoare în Istanbul, sunt foarte mulți emigranți care au ajuns acolo. Sunt mulți sirieni și mulți spun că nu vor să meargă”. 

„Ce mă bucură e că oamenii încep să descopere alte orașe în afară de marile capitale. Mie Alsacia mi-a plăcut foarte mult în Franța. Franța e o destinație scumpă. Mai sunt destinațiile acestea pe care românii le-au lăsat în urmă, Albania, Muntenegru”.

„Pentru perioada aceasta, Cipru e o variantă foarte bună. Și Grecia. Mulți dintre români am văzut că sunt fani Grecia”. 

„Napoli. Vă recomand să mergeți o zi pe Insula Capri și nu o să regretați, dar luați-vă mâncare de acasă”. 

Vacanțe de Revelion

„De Revelion sunt prețuri mari peste tot. Eu merg într-o croazieră în Caraibe, costă 4.000 de euro. Mă uitam la un bilet de avion în Republica Dominicană, mai puțin de 2.000 de euro nu dai”. 

„Mă uitam pe niște studii. Doar în ultimii ani s-au dat bani pe zonele astea de tratament. Există Băile Tușnad, există în Covasna, Mureș, toată zona aia, mulți turiști. Aici e o altă problemă la care atât privații, cât și statul ar trebui să lucreze. Sunt mulți oameni în vârstă care merg acolo. Sunt multe probleme. Oamenii în vârstă se bazează doar pe tratament, nu de condiții. Avem obișnuința să dăm vina pe stat, dar nu e doar vina statului”. 

Despre reducerea de TVA

„Reducerea de TVA.. oamenii din turism nici măcar nu au cerut-o. Nu știu care e situația politică și de ce au decis asta. Dar bineînțeles că ajută mult turismul. Nimeni nu mai are niciun motiv să lucreze în ilegalitate acum. Jumătate din pensiunile care îți apar pe marile site-uri nu sunt autorizate. În Vama Veche te sperii. Nici nu știi ce să crezi”. 

„Am fost prin Mamaia Nord.  E extraordinar. Au vrut să creeze o zonă exclusivistă. Dar ce au făcut în realitate e dezastru. Nu există parcuri, ne plimbam cu copilul în cărucior prin parcare. Mă refer la zona Mamaia Nord- Năvodari. Și cazarea era foarte scumpă. Dar oamenii nu știau ce să mai facă”. 

Cele mai frumoase locuri din România

„Transilvania și Delta Dunării. În Transilvania îmi place ordinea și în Delta Dunării îmi place, arată extraordinar. Nu doar zonele foarte cunoscute. Sunt locuri superbe în țara asta. Mă bucur că există investitori care au făcut lucruri frumoase. Există mulți oameni care au investit”.

Antena 3 a lansat joia, de la ora 15.00, un nou proiect, “antena3.ro LIVE, cu Maria Coman”, un format săptămânal de interviuri exclusiv online, care va aborda temele momentului şi le va analiza împreună cu cei în măsură să ofere răspunsuri.

Înregistrările dezbaterilor pot fi găsite și pe canalul de Youtube antena3ro.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close