Antena 3 CNN Sport Tenis Veste colosală pentru Simona Halep la Australian Open. A scăpat de principala sa rivală

Veste colosală pentru Simona Halep la Australian Open. A scăpat de principala sa rivală

Veste colosală pentru Simona Halep la Australian Open. A scăpat de principala sa rivală
18 Ian 2018   •   11:49

Jucătoarea spaniolă de tenis Garbine Muguruza, numărul 3 mondial, a fost eliminată în turul secund al Openului Australiei, fiind învinsă în două seturi, 7-6 (7/1), 6-4, de taiwaneza Su-Wei Hsieh, ocupanta locului 88 în clasamentul WTA, într-o partidă disputată joi la Melbourne.

Campioană la Roland Garros în 2016 şi la Wimbledon în 2017, Muguruza a avut parte de un debut de sezon perturbat de o accidentare la piciorul drept, care a constrâns-o să abandoneze în primele două turnee la care a luat parte în acest an.

Hsieh, în vârstă de 32 ani, fostă numărul unu mondial la dublu, o va înfrunta în turul al treilea pe poloneza Agnieszka Radwanska, care s-a impus cu 2-6, 7-5, 6-3 în partida cu ucraineanca Lesia Ţurenko.

Britanica Johanna Konta, a zecea jucătoare a lumii, a fost eliminată la rândul ei în turul secund al Openului Australiei de o "lucky loser", americanca Bernarda Pera, în faţa căreia s-a înclinat în două seturi, 6-4, 7-5.

Pera (23 ani), numărul 123 mondial, a pierdut în calificări, dar a acces până la urmă pe tabloul principal de la Melbourne în urma forfaitului altei jucătoare.

Konta, născută la Sydney, s-a făcut remarcată la ediţia 2016 a Openului Australiei, când a atins faza semifinalelor.

În schimb, rusoaica Maria Şarapova a reuşit să acceadă în turul al treilea al competiţiei de la antipozi, luându-şi revanşa în faţa letonei Anastasja Sevastova, de care a dispus cu 6-1, 7-6 (7/4).

Şarapova pierduse în faţa letonei (locul 15 WTA) în luna septembrie, în optimile de finală ale US Open, acela fiind primul turneu de Grand Slam la care rusoaica a luat parte după expirarea suspendării de 15 luni pentru dopaj cu meldonium.

În vârstă de 30 ani, Maria Şarapova o va avea ca adversară în turul următor pe germanca Angelique Kerber, învingătoare cu 6-4, 6-1 în întâlnirea cu croata Donna Vekic.
 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close