Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep, cinci luni fără victorie. Verdictul dat de Cristian Tudor Popescu

Simona Halep, cinci luni fără victorie. Verdictul dat de Cristian Tudor Popescu

Simona Halep, cinci luni fără victorie. Verdictul dat de Cristian Tudor Popescu
18 Oct 2018   •   18:03

Simona Halep s-a retras de la Turneul Campionilor, iar asta presupune faptul că va ajunge la aproape cinci luni fără niciun succes înregistrat în circuitul WTA. Ultima victorie a venit fix cu două luni în urmă, pe 18 august, în semifinalele de la Cincinnati (6-3, 6-4, cu Sabalenka).

În acest moment, cel mai bun scenariu pentru Simona reprezintă participarea la Shenzhen, turneu ce va avea loc în luna ianuarie 2019, adică la 4 luni și jumătate de izbânda din duelul cu Sabalenka. Cristian Tudor Popescu a explicat cum a ajuns cea mai bună jucătoare a lumii într-o asemenea situație.

”După Cincinnati, a intrat într-un declin. Să nu uităm că acolo a fost în finală. De acolo însă, după părerea mea, ea s-a și depresurizat psihic. Există niște rezerve psihice ale jucătorului, așa cum există și rezerve fizice și care la un moment dat se termină. Anul acesta a fost cel mai solicitant din cariera Simonei.

A fost în finală la două Grand Slam-uri. A câștigat unul. În turneele la care a participat a avansat până în fazele superioare. A avut multe meciuri grele. Deci a fost anul cel mai dur pentru ea și i-a epuizat mai devreme rezervele”, a spus Cristian Tudor Popescu, pentru RFI.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close