Antena 3 CNN Sport Simona Halep dă în judecată compania care a produs suplimentul care ar fi fost contaminat cu Roxadustat şi cere 10 milioane de dolari daune

Simona Halep dă în judecată compania care a produs suplimentul care ar fi fost contaminat cu Roxadustat şi cere 10 milioane de dolari daune

Simona Halep, fostul număr unu mondial, dă în judecată compania canadiană care a produs suplimentul nutritiv despre care crede că a dus la suspendarea ei pentru dopaj și cere daune de 10 milioane de dolari.

Simona Halep dă în judecată compania care a produs suplimentul care ar fi fost contaminat cu Roxadustat şi cere 10 milioane de dolari daune
Sursa foto: Hepta | Abaca Press / CORINNE DUBREUIL
de Milena Niță    |    16 Feb 2024   •   10:26

Halep cere suma de peste 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, care funcționează sub numele de Schinoussa Superfoods, după ce a fost testată pozitiv la US Open din 2022 pentru Roxadustat, un medicament folosit adesea de persoanele cu anemie.

Suspendarea i-ar putea pune capăt carierei, iar procesul va fi judecat de un tribunal din New York.

Despăgubirile solicitate de Halep de la compania respectivă au în vedere o posibilă contaminare a produsului Keto-MCT, un colagen cu vitamine, despre care sportiva spune că nu a fost corect etichetat și i-a produs pagube și umilință, în urma suspendării din tenis.

Avocații Simonei Halep au susținut în fața tribunalului pentru Integritate în Tenis că produsul respectiv ar fi fost contaminat cu Roxadustat, un medicament pentru anemie care mărește numărul globulelor roșii și, pe cale de consecință, este pe lista substanțelor dopante, interzise pentru sportivi.

Totuși, concluziile anchetei Agenției pentru Integritate în Tenis au fost că Simona Halep avea o cantitate prea mare de Roxadustat în organism, pentru ca aceasta să provină de la o contaminare a liniei de producție, potrivit reuters.com.

Fondatorul companiei canadiene Quantum Nutrition/Schinoussa Superfoods a declarat, după suspendarea lui Halep, în 2022, că sportiva caută un țap ispășitor.

De două ori câștigătoare a unui Grand Slam (în 2018 și 2019) și fostă numărul 1 Mondial, Simona Halep are 32 de ani și a fost depistată cu substanța dopantă după turneul de la Flushing Meadows (US Open) din august 2022, la care fusese eliminată încă din primul tur.

Simona Halep a primit o interdicție de patru ani pentru dopaj, dar a atacat decizia la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv, iar acum așteaptă decizia finală a acestuia.

×
Subiecte în articol: Simona Halep Roxadustat judecata daune
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close