Antena 3 CNN Sport Fotbal extern România U21 și-a aflat adversara din semifinale, în situația în care ne vom clasa pe cel mai bun loc 2

România U21 și-a aflat adversara din semifinale, în situația în care ne vom clasa pe cel mai bun loc 2

România U21 și-a aflat adversara din semifinale, în situația în care ne vom clasa pe cel mai bun loc 2
23 Iun 2019   •   09:40

România U21 și-a aflat adversara din semifinalele Campionatului European, în situația în care tricolorii se vor califica în penultimul act de pe cel mai bun loc 2. Spania a câștigat Grupa A și ar urma să întâlnească echipa noastră.

Ibericii au spulberat Polonia (5-0) și au terminat pe primul loc în Grupa A, cea care ne-a adus trei echipe la egalitate de puncte (6). În clasamentul în 3, fiecare echipă a avut câte 3 puncte, dar Spania a avut cel mai bun golaveraj, scrie Digi Sport.

Un alt aspect interesant este faptul că Italia a terminat grupa pe locul 2, după succesul 3-1 cu Belgia și are acum un golaveraj +3, cu 6 goluri marcate. România are golaveraj +5, cu 8 goluri marcate. Astfel, chiar și o înfrângere la două goluri diferență în fața Franței ne menține în avantaj în fața Italiei, în cursa pentru cel mai bun loc 2.

În această eventuală întrecere va intra și o echipă din Grupa B, în funcție de rezultatele înregistrate azi între Austria - Germania și Danemarca-Serbia. În situația în care nemții și sârbii nu pierd, atunci locul 2 din această grupă va acumula mai puțin de 6 puncte. În această situație, aceeași înfrângere la două goluri diferență cu Franța ne este de ajuns pentru semifinale.

În cazul în care România U21 ar obține cel puțin un egal cu naționala "Cocoșului galic". În acest scenariu, elevii lui Mirel Rădoi ar câștiga grupa și și-ar asigura biletele pentru semifinale.

Dacă pierdem cu Franța, va trebui să sperăm că vom obține cel mai bun loc 2. În acest moment, avem un avantaj datorită golaverajului (8-3), dar lucrurile se pot schimba în funcție de jocul rezultatelor.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close