Antena 3 CNN Sport Președintele FRF, anunț îngrijorător. România poate rămâne fără organizarea EURO 2020

Președintele FRF, anunț îngrijorător. România poate rămâne fără organizarea EURO 2020

Președintele FRF, anunț îngrijorător. România poate rămâne fără organizarea EURO 2020
17 Apr 2019   •   17:51

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a lansat o ipoteză dezastruoasă pentru întreg sportul românesc, nu doar pentru fotbal. Șeful FRF face apel către decidenții politici să nu adopte un amendament de lege ce ar permite ministerului Tineretului și Sportului să convoace adunări generale la toate federațiile. În caz contrar, putem pierde și dreptul de a organiza meciuri la EURO 2020, iar echipele de club și cele naționale riscă să fie excluse din competițiile oficiale.

"Ne referim la legea 69/2000, articolul 88, indice 1, care propune ca MTS, o putere executivă într-un stat de drept, să poată să convoace o adunare generală la federațiile sportive din România, nu doar la Federația Română de Fotbal, care să propună alegerea organelor de conducere, aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli, inclusiv a strategiei. Acest lucru reprezintă cea mai mare ingerință politică ce s-ar putea întâmpla în sportul românesc, care încalcă Constituția României, fiindcă Constituția României clarifică clar libertatea de asociere, iar aceasta este un drept fundamental", a spus Răzvan Burleanu în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Digi Sport.

Președintele Federației Române de Fotbal i-a solicitat public ministrului Bogdan Matei să ia toate măsurile pentru a putea stopa acest demers. În caz contrar, România riscă sancțiuni grave, printre care și pierderea dreptului de a organiza EURO 2020. Motivul nu este reprezentat de faptul că stadioanele ar putea să nu fie gata, ci de eventuale ingerințe politice. 

"Ce ar presupune această sancțiune gravă?! EURO 2020 nu este în pericol pentru că nu vom avea gata anumite stadioane, EURO 2020 poate fi în pericol dacă vom avea parte de o asemenea modificare de legislație, pentru că acest lucru ar duce la suspendarea Federației Române de Fotbal. FRF este organizatorul EURO 2020 în România, imaginați-vă în ce situație ar fi țara noastră. O dată suspendată Federația Română din Fotbal, niciun club din România nu va mai participa în competițiile europene. Nicio echipă națională nu ar mai putea participa într-o competiție oficială", a spus Răzvan Burleanu.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close