Antena 3 CNN Sport Naomi Osaka se retrage de la Roland Garros după o primă amendă și după ce a invocat probleme de "sănătate mintală". Ana Bogdan promovează în turul 3

Naomi Osaka se retrage de la Roland Garros după o primă amendă și după ce a invocat probleme de "sănătate mintală". Ana Bogdan promovează în turul 3

Jucătoarea de tenis Naomi Osaka, numărul 2 în clasamentul WTA, și-a anunțat retragerea din turneul de la Roland Garros.

Naomi Osaka se retrage de la Roland Garros după o primă amendă și după ce a invocat probleme de "sănătate mintală". Ana Bogdan promovează în turul 3
de Adrian Iclozan    |    31 Mai 2021   •   21:36

Osaka a scris pe Twitter că se retrage astfel încât "toată lumea se poate întoarce să se concentreze pe tenis, la Paris".

"Voi sta o vreme departe de teren dar, când va veni momentul, doresc să lucrez cu responsabilii turneului pentru a discuta modalitățile prin care putem îmbunătăți lucrurile pentru jucători, presă și fani", a precizat ea.

Decizia luată de Osaka vine la mai puțin de o zi după ce șefii celor patru federații de tenis care organizează Australian Open, Roland Garros, Wimbledon si US Open au redactat o scrisoare comuna prin care o amenințau pe jucătoarea niponă cu descalificarea din turneu, amenzi consistente si suspendarea din circuit.

Scrisoarea este reacția organizatorilor de turnee Grand Slam după refuzul japonezei de a merge la conferințele de presă.

Miercuri, săptămâna trecută, invocând probleme de "sănătate mintală", Osaka a postat pe rețelele sociale anunțul că nu va mai participa loa nicio conferință de presă în timpul French Open.

Ea și-a exprimat speranța că amenzile pentru decizia sa se vor duce către o instituție de sănătate mintală.

Osaka a fost amendată cu 15.000 de dolari pentru refuzul de a participa la conferința de presă de duminică, după victoria (6-4, 7-6) în meciul cu  Patricia Maria Tig.

Consecința deciziei anunțate de numărul 2 WTA este calificarea automata in turul 3 a Anei Bogdan.

Osaka și Bogdan ar fi trebuit să se înfrunte in turul secund.

Bogdan o va întâlni în runda a treia pe învingătoarea meciului dintre Paula Badosa și Danka Kovinic.

×
Subiecte în articol: Naomi Osaka Roland Garros
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close