Antena 3 CNN Sport Gyori Audi ETO KC, echipa Crinei Pintea, a câștigat Liga Campionilor la handbal feminin

Gyori Audi ETO KC, echipa Crinei Pintea, a câștigat Liga Campionilor la handbal feminin

Gyori Audi ETO KC, echipa Crinei Pintea, a câștigat Liga Campionilor la handbal feminin
Sursa foto: Gyori Audi ETO KC
12 Mai 2019   •   23:09

Gyori Audi ETO KC, cu pivotul român Crina Pintea în echipă, a cucerit pentru a treia oară consecutiv trofeul Ligii Campionilor la handbal feminin, duminică, pe Papp Laszlo Sportarena din Budapesta, după ce a învins-o în finală pe Rostov pe Don cu scorul de 25-24 (15-11).

Echipa din Gyor a cucerit pentru a cincea oară titlul de campioană europeană, cea mai bună jucătoare a finalei fiind desemnată portarul Kari Grimsboe, care a apărat în ultima secundă o aruncare a olandezei Lois Abbingh.

Victoria echipei maghiare a fost clădită pe blocajul defensiv format de Crina Pintea şi Eduarda Amorim, precum şi pe paradele portăriţei norvegiene.

Olandeza Cornelia Nycke Groot a câştigat titlul de golgheteră a turneului Final5, totalizând 57 de goluri în acest sezon, ultimul pentru ea la Gyor.

Pentru Gyor au marcat Eduarda Amorim Taleska 7 goluri, Anita Gorbicz 6, Bernadett Bodi 4, Kari Brattset 3, Stine Oftedal 3, Nyke Groot 1, Anne Mette Hansen 1, Veronica Kristiansen 1.

Golurile echipei ruse, antrenată de Ambros Martin, fost selecţioner al naţionalei României şi antrenor al echipei din Gyor, au fost marcate de Lois Abbingh 7, Ksenia Makeeva 5, Iulia Managarova 5, Ana Viahireva 3, Polina Kuzneţova 2, Vladlena Bobrovnikova 1, Ana Sen 1.

În finala mică, Vipers Kristiansand a întrecut-o pe Metz Handball cu 31-30 (15-16).

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close