Antena 3 CNN Sport Fotbal extern PSG, victorie in extremis în finala Cupei Franţei

PSG, victorie in extremis în finala Cupei Franţei

PSG, victorie in extremis în finala Cupei Franţei
28 Mai 2017   •   00:19

Echipa de fotbal Paris Saint-Germain a câştigat sâmbătă Cupa Franţei, după o victorie muncită în faţa modestei Angers, scor 1-0, deschiderea scorului venind în minutul 90+1, în urma unui autogol. 

Issa Cissokho este cel care a înscris în propria poartă. 

PSG a triumfat astfel pentru a 11-a oară în Cupa Franţei, record pentru această competiţie, pe care a câştigat-o şi în precedentele două sezoane. Pe locul doi ca număr de succese în această competiţie este Olympique Marseille (10). 

Chiar dacă şi-a mai trecut în palmares Cupa Ligii franceze, PSG a avut un sezon dezamăgitor, deoarece a încheiat campionatul pe locul 2, în spatele lui AS Monaco, după ce câştigase Ligue 1 în precedentele patru stagiuni. Cea mai mare decepţie a parizienilor a fost eliminarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, în faţa Barcelonei, după o victorie cu 4-0 în tur, urmată de o înfrângere cu 6-1 în manşa a doua. 

Angers, echipă care nu a obţinut niciun trofeu în istoria sa, a încheiat campionatul pe locul 12. 

Reprezentantele Hexagonului în Liga Campionilor vor fi Monaco şi PSG, calificate în faza grupelor, şi Nice, care va juca în turul 3 preliminar. În Europa League vor evolua Olympique Lyon (faza grupelor), Olympique Marseille şi Girondins de Bordeaux (turul 3 preliminar). 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: psg
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close