Antena 3 CNN Sport Fotbal extern FC Barcelona a câştigat Cupa Spaniei

FC Barcelona a câştigat Cupa Spaniei

FC Barcelona a câştigat Cupa Spaniei
Sursa foto: Foto: Facebook FC Barcelona
28 Mai 2017   •   00:33

 FC Barcelona a câştigat Cupa Spaniei la fotbal, la ultimul meci al antrenorului Luis Enrique pe banca echipei catalane, învingând-o în finală pe Alaves cu scorul de 3-1, pe stadionul madrilen Vicente Calderon. 

Barcelona, care câştigase şi precedentele două ediţii ale Cupei Spaniei, a marcat prin Lionel Messi (minutul 30), Neymar (45) şi Paco Alcacer (45+3). Pentru Alaves, care a dat o replică viguroasă, a punctat Theo Hernandez (33). Barca are acum 29 de victorii în Cupa Spaniei, ceea ce înseamnă un record. 

În cei trei ani în care a fost condusă de Luis Enrique, Barca a câştigat două titluri de campioană, trei Cupe ale Spaniei şi o Ligă a Campionilor (2015). 

Nou-promovata Alaves, care a încheiat campionatul pe locul 9, poate fi socotită revelaţia sezonului în Spania. Gruparea bască nu a obţinut niciun trofeu în cei 96 de ani de la înfiinţare. 

Barca, care a încheiat campionatul pe locul 2, este sigură de prezenţa în grupele Ligii Campionilor, la fel ca Real Madrid, câştigătoarea titlului, şi Atletico Madrid, care s-a clasat pe locul 3. Sevilla, ocupanta locului 4, va juca în play-off-ul Champions League. 

Villarreal şi Real Sociedad vor evolua în grupele Europa League. Acolo încearcă să ajungă şi Athletic Bilbao, care va juca în turul 3 preliminar al acestei competiţii. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: FC Barcelona
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close