Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Astra Giurgiu s-a calificat în turul 3 preliminar din Europa League

Astra Giurgiu s-a calificat în turul 3 preliminar din Europa League

Astra Giurgiu s-a calificat în turul 3 preliminar din Europa League
20 Iul 2017   •   22:22

Astra Giurgiu s-a calificat în turul al treilea preliminar al Europa League la fotbal, după ce a terminat la egalitate cu formaţia azeră Zira FK, 0-0, joi seara, la Baku, în manşa a doua a turului secund preliminar. 

Astra merge mai departe după ce a câştigat în prima manşă cu scorul de 3-1. 

Următoarea adversară a giurgiuvenilor va fi formaţia ucraineană FK Oleksandria, prima manşă urmând să aibă loc la pe teren propriu, în data de 27 iulie, iar manşa secundă se va juca în deplasare, pe 3 august. 

Zira a început bine meciul şi a dominat primul sfert de oră, în care a reuşit să îşi creeze două situaţii de gol, prin Gadze (5), care, deşi s-a aflat în duel cu Polczak, a şutat puţin pe lângă bară, şi Manga (14), al cărui şut a fost respins de Iliev. 

Astra a echilibrat disputa şi a expediat primul său şut pe poartă prin Nicoară (16), balonul fiind reţinut în doi timpi de Nazirov. 

Belfort a fost în prim plan la două acţiuni, dar foarfeca sa a fost blocată de Erico (16), iar apoi Iliev a reţinut fără probleme lovitura sa de cap (20). 

Astra a fost aproape de deschiderea scorului, dar Nicoară (32) a fost blocat de Nazirov, iar apoi Belu a tras pe lângă poartă. Două minute mai târziu, acelaşi Nicoară a şutat în portar, azerii fiind aproape de autogol. Dandea a trimis cu capul pe lângă poartă (34), ultima acţiune înainte de pauză fiind reuşită de Manga (43), care a şutat fără probleme pentru Iliev. 

Portarul bulgar a fost la post în min. 56, la şutul-centrare al lui Gabi Matei. 

Atacantul francez Le Tallec a semnat o ocazie de gol la doar câteva secunde de la intrarea sa pe gazon (58).

Zira şi-a mai creat situaţii de gol în ultima jumătate de oră a partidei, însă soarta calificării nu a fost ameninţată niciun moment. Manga a tras la poartă din lovitură liberă (59), dar balonul a ocolit ţinta. Djuric (73) a avut o ocazie notabilă, cu un şut de la 25 metri, dar Iliev a respins salvator. Aliev, nemarcat, a expediat un voleu periculos (74), dar mingea s-a dus alături de poartă. Iliev a fost atent şi a reţinut o minge la vinclu, la şutul-centrare al fundaşului Boum (85). În prelungiri, gazdele au mai avut o oportunitate de a marca, dar Manga a ratat din careul mic, iar apoi Iliev a fost faultat de Gadze (90+4). 

Astra, cu o formaţie remaniată faţă de sezonul trecut, are trei meciuri fără înfrângere în acest debut de sezon, cele din ''dubla'' cu Zira şi victoria din campionat cu ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (1-0). 

Zira FK - Astra Giurgiu 0-0 
Baku, stadion Dalga: 3.000 spectatori 
Europa League - turul al doilea preliminar (manşa a doua) 
În prima manşă: 1-3. 

Au evoluat echipele: 
Zira FK: 1. Anar Nazirov (căpitan) - 14. Gabriel Matei (39. Sadig Guliev, 84), 23. Jovan Krneta, 3. Joseph Boum, 28. Tamkin Halilzade - 11. Viktor Ibekoyi (99. Nijat Gurbanov, 60), 8. Milan Djuric - 9. David Manga, 6. Raşad A. Sadîgov (7. Orhan Aliev, 72), 10. Kervens Belfort - 43. Richard Gadze. Antrenor: Ayhan Abbasov. 
Rezerve neutilizate: 85. Kamal Bairamov - 4. Vugar Mustafaev, 5. Adil Naghiev, 13. Aleksandr Şemonaev. 
Astra: 23. Plamen Iliev - 7. Claudiu Belu-Iordache, 25. Piotr Polczak, 21. Erico, 77. Alexandru Stan (căpitan) - 24. Filip Mrzljak, 30. Alexandru Dandea, 4. ''Marquinhos'' Marcus Vinicius Vidal Cunha (71. Andrei Piţian, 79) - 10. Alexandru Ioniţă II (96. Silviu Balaure, 69), 92. Remus Bogdan Chipirliu (9. Anthony Le Tallec, 57), 17. Viorel Nicoară. Antrenor: Edward Iordănescu. 
Rezerve neutilizate: 1. David Lazar - 6. Florin Bejan, 20. Robert Vîlceanu, 95. Romario Moise. 

Arbitru: Gheorghi Vadacikoria; arbitri asistenţi: Zaza Menteşaşvili, Ghiorghi Elikaşvili; arbitru de rezervă: Gheorghi Kikaceişvili (toţi din Georgia) 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close