Antena 3 CNN Sport Cost neverosimil pentru un pahar de bere, la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar. Cât vor plăti suporterii

Cost neverosimil pentru un pahar de bere, la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar. Cât vor plăti suporterii

Distribuitorul oficial de bere al Campionatului Mondial de Fotbal FIFA 2022 din Qatar a declarat că fiecare fan va avea voie să consume maxim patru beri. Un pahar de bere va fi vândut la un preț incredibil.

de Mia Lungu    |    16 Noi 2022   •   11:04

Pentru a servi un pahar de bere de 500 de ml în tribunele Cupei Mondiale, spectatorii vor trebui să plătească aproape 65 de lei ( n.r. 50 riyali qatarezi, echivalentul sumei de 13,73 dolari).

Cupa Mondială va începe pe 20 noiembrie şi va fi ţinută în Qatar, un stat cunoscut pentru legile restrictive privind consumul de alcool.

Campionatul Mondial de Fotbal debutează duminică în Qatar, fără România. Vor lipsi şi suporterii de la terase

Cel mai important eveniment sportiv al anului, Campionatul Mondial de Fotbal debutează duminică în Qatar. În România, Cupa Mondială va fi lipsită de entuziasmul altor ani dintr-un motiv simplu, se desfășoară la început de iarnă, iar terasele vor fi goale.

Este o ediție marcată de scandaluri de corupție și de încălcare a drepturilor omului. Publicația britanică The Guardian a scos la iveală că, oficial, peste 6.500 de muncitori din India, Pakistan sau Nepal ar fi murit pe șantierele stadioanelor din Qatar.

În România, Cupa Mondială va fi lipsită de entuziasmul altor ani dintr-un motiv simplu, se desfășoară la început de iarnă, iar terasele vor fi goale.

Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar începe duminică pe 20 noiembrie, unde România nu este calificată. Ultima noastră prezență la un Mondial de fotbal a fost, în 1998 generația lui Hagi, Ilie Dumitrescu, Viorel Moldovan.

Dincolo de competiția sportivă însă, Mondialul din Qatar este marcat de numeroase scandaluri și de corupție.

În 2010 Qatar era desemnată țara organizatoarea mondialului din 2022 devansând la voturi Statele Unite și Japonia, țări cu o infrastructură mult mai bine pregătită.

Președintele FIFA de atunci a recunoscut chiar săptămâna trecută că alegerea câștigătoarei  a fost o greșeală enormă.

"Toată lumea ştie că a fost 100% corupție, nu a fost vorba niciodată despre fotbal. Pe de altă parte vedem cum sunt încălcate toate regulile din ligile de fotbal", spune un suporter.

Va fi cea mai scumpă Cupă Mondială din istorie. Doar pentru construcția a celor 8 stadioane s-au cheltuit peste 4miliarde de euro. Cele mai multe dintre aceste stadioane, însă, vor fi demolate după finală.

×
Subiecte în articol: bere campionatul mondial Qatar suporteri cost
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close