Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Borussia sparge blestemul finalelor în Cupa Germaniei

Borussia sparge blestemul finalelor în Cupa Germaniei

Borussia sparge blestemul finalelor în Cupa Germaniei
Sursa foto: www.bvb.de
27 Mai 2017   •   23:16

Echipa de fotbal Borussia Dortmund a câştigat sâmbătă Cupa Germaniei, după ce în ultimii trei ani a fost învinsă în finală, gruparea din Bazinul Ruhr impunându-se în faţa lui Eintracht Frankfurt cu scorul de 2-1. 

În finala disputată la Berlin, Borussia Dortmund, care a jucat mai bine, a punctat prin Ousmane Dembele (minutul 8) şi Pierre-Emerick Aubameyang (67, penalty). Ante Rebic egalase pentru Eintracht în minutul 26. 

Dortmund pornea favorită, în condiţiile în care a încheiat campionatul pe locul 3, iar Eintracht s-a clasat doar pe locul 11. 

Dortmund, care s-ar putea despărţi de antrenorul Thomas Tuchel, şi-a trecut în palmares a patra sa Cupă a Germaniei. De-a lungul timpului, echipa a câştigat de opt ori campionatul, iar pe plan internaţional a triumfat în Liga Campionilor (1997) şi Cupa Cupelor (1966). 

Germania va fi reprezentată în Liga Campionilor de Bayern Munchen, RB Leipzig şi Dortmund, calificate direct în faza grupelor, şi Hoffenheim, care va juca în play-off-ul acestei competiţii. În Europa League vor evolua FC Koln şi Hertha Berlin, deja sigure de prezenţa în faza grupelor, şi Freiburg (turul 3 preliminar). 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Borussia Dortmund
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close