Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Arsenal a câştigat Cupa Angliei

Arsenal a câştigat Cupa Angliei

Arsenal a câştigat Cupa Angliei
Sursa foto: Foto: Chelsea FC
27 Mai 2017   •   21:41

Echipa de fotbal Arsenal a câştigat sâmbătă Cupa Angliei, după ce a învins în finala disputată pe stadionul Wembley o altă echipă londoneză, Chelsea, cu scorul de 2-1. 

Arsenal a deschis scorul foarte rapid, în minutul 4, prin Alexis Sanchez, după o fază controversată, autorul golului atingând mingea cu mâna. Chelsea, câştigătoarea titlului de campioană, a egalat când Diego Costa a finalizat o acţiune colectivă în minutul 76, la opt minute după ce echipa sa a rămas în inferioritate numerică în urma eliminării lui Victor Moses 

Aaron Ramsey i-a readus aproape imediat în avantaj pe "tunari", în minutul 79, cu o lovitură de cap, după centrarea lui Olivier Giroud, de-abia introdus pe teren. 

David Ospina a fost în poarta lui Arsenal, din cauza accidentării titularului Petr Cech. Ospina a avut partea sa de vină la golul lui Costa. De la "tunari" au mai lipsit fundaşii centrali Laurent Koscielny (suspendat), Gabriel (accidentat) şi Shkodran Mustafi (comoţie cerebrală). În aceste condiţii, veteranul german Per Mertesacker a fost titular prima oară în acest sezon în centrul apărării. 

Arsenal a câştigat a 13-a Cupă a Angliei din istoria sa, nou record, performanţă ce mai îndulceşte din amărăciunea necalificării în Liga Campionilor, după aproape 20 de ani. Echipa antrenată de Arsene Wenger a încheiat campionatul pe locul 5, tehnicianul francez fiind tot mai contestat în ultimele luni. 

Arsenal împărţea până acum recordul de victorii în Cupa Angliei cu Manchester United. Pentru "tunari", şapte dintre aceste Cupe au fost cucerite sub comanda lui Arsene Wenger, cel care s-ar putea despărţi acum de formaţia pe care o antrenează din toamna lui 1996. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Arsenal Chelsea FA Cup
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close