Antena 3 CNN Sport Anchetă COSR la lotul național de judo, după șirul de acuzații la adresa antrenorilor

Anchetă COSR la lotul național de judo, după șirul de acuzații la adresa antrenorilor

Anchetă COSR la lotul național de judo, după șirul de acuzații la adresa antrenorilor
06 Dec 2018   •   23:32

Preşedintele Federaţiei Române de Judo (FRJ), Cozmin Guşă, a declarat, joi, că abuzurile semnalate de Gazeta Sporturilor la lotul naţional de judo vor fi investigate de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR). 

Într-o conferinţă de presă organizată cu ocazia desfăşurării la Bucureşti a Campionatul European al Cluburilor la Judo, acesta a menţionat că va fi audiat de COSR împreună cu Florin Bercean, unul dintre antrenorii acuzaţi că au agresat mai multe componente ale lotului de judo. 

VIDEO Mărturie ZGUDUITOARE a unei foste sportive de 18 ani de la lotul olimpic: ”M-au bătut în cap, mi-au rupt piciorul, m-au umilit. M-au distrus!”

"Vreau să subliniez faptul că sportivii care au făcut acele declaraţii în presa de specialitate nu făceau parte la momentul respectiv din lotul olimpic. Ei se antrenau alături de ceilalţi sportivi din lotul olimpic. Iar lucrurile pe care ei le spun acum s-au întâmplat cu destul de mulţi ani în urmă. Am vorbit cu cei implicaţi, cu antrenorii Florin Bercean şi Gianina Andreica, şi nu am găsit nicio dovadă a acelor fapte. În acelaşi timp, noi vom merge în faţa Comitetului Olimpic şi Sportiv Român pentru o investigaţie. COSR va avea această întâlnire cu noi în cursul săptămânii viitoare. Florin Bercean va fi prezent, la fel ca şi mine, în faţa Comitetului Executiv al COSR. Pentru că suntem aici la o conferinţă de presă legată de o competiţie internaţională nu vreau totuşi să dezvălui motivele pentru care acei sportivi au fost excluşi de la acele antrenamente", a afirmat Guşă. 

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele Uniunii Europene de Judo (EJU), Serghei Soloveicik, a afirmat la rândul său: "Într-o familie, cum este şi cea a judoului, se pot întâmpla multe lucruri, pozitive sau negative. E normal, se pot întâmpla oriunde. În plus, în astfel de cazuri au loc investigaţii, iar înainte de finalizarea lor nu este corect să vorbim". 

Joi, Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a solicitat oficial un punct de vedere din partea Federaţiei Române de Judo, după o serie de abuzuri semnalate la lotul naţional de judo. 

Conform unui comunicat remis AGERPRES, ministrul a discutat joi dimineaţa cu preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, austriacul de origine română Marius Vizer, informându-l despre demersul făcut, "cei doi convenind că asemenea abuzuri, în cazul în care ar fi confirmate, nu trebuie tolerate". 

Mai multe foste componente ale lotului de judo, unele sub protecţia anonimatului, au relatat în ultima perioadă în ziarul Gazeta Sporturilor cum au fost agresate de antrenorii Florin Bercean, Gianina Andreica şi Ana Maria Mititelu, în centrul de pregătire de la Cluj, pe când aveau vârste sub 14 ani. 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close