Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Triplu campion mondial la box şi primar al capitalei Nicaraguăi, Alexis Arguello, s-a sinucis

Triplu campion mondial la box şi primar al capitalei Nicaraguăi, Alexis Arguello, s-a sinucis

Triplu campion mondial la box şi primar al capitalei Nicaraguăi, Alexis Arguello, s-a sinucis
Sursa foto: alexis arguello
02 Iul 2009   •   12:55

Pugilistul Alexis Arguello din Nicaragua, campion mondial de trei ori în anii '70 şi '80, a ales să îşi ia singur viaţa la 57 de ani, în cursul zilei de joi. Arguello, care a urmat şi o carieră politică după retragerea din sport, era foarte iubit în ţara natală, dar asta nu l-a împiedicat să îşi ia viaţa împuşcându-se în piept atunci când au apărut informaţii că şi-ar fi însuşit ilegal fonduri guvernamentale.
O carieră lungă şi de succes l-a făcut pe Arguello foarte apreciat în Nicaragua, cele 82 de victorii din 90 de meciuri aducându-i aprecierea compatrioţilor. Pugilistul a debutat în sport în 1968 şi s-a retras în 1982. Cu toate acestea, Arguello nu a câştigat nici un trofeu până în 1974, când a cucerit titlul de campion mondial WBA la categoria muscă, ţinând-o până în 1977. În 1978 şi 1981, nicaraguanul a mai câştigat titlurile WBC la supermuscă şi categoria uşoară.
Devenit o emglemă a sportului din Nicaragua, Arguello a purtat drapelul ţării sale la Jocurile Olimpice de vară de la Beijing, din 2008, şi a fost apoi ales drept primar al oraşului Managua, capitala statului Nicaragua, nu fără critici care acuzau frauda. În cele din urmă, actele făcute ca primar i-au adus probleme care l-au determinat, în cele din urmă, să îşi ia viaţa, potrivit Gazzetta dello Sport.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pugilist sinucidere impuscat piept
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close