Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Start la Campionatele Naţionale de Înot în bazin scurt, de la Hunedoara

Start la Campionatele Naţionale de Înot în bazin scurt, de la Hunedoara

Start la Campionatele Naţionale de Înot în bazin scurt, de la Hunedoara
Sursa foto: bazin hunedoara
12 Noi 2009   •   13:57

Joi debutează, la Hunedoara, Campionatele Naţionale de Înot în bazin scurt, de 25 de metri. Românii, seniori şi juniori, se vor lupta pentru titlul de cel mai bun înotător al ţării în diverse probe. Cel mai cunoscut nume care ia startul în această competiţie este medaliatul cu bronz de la JO de la Atena, Răzvan Florea. Cluburile Steaua şi Farul Constanţa sunt cel mai bine reprezentate de jucători cotaţi cu şanse de a câştiga medalii.
Campionatele de la Hunedoara vor alinia la start zeci de înotători şi înotătoare, de la cluburi din toată ţara, printre care: Felix Maestru, Casian Mincă sau Valentina Brat (Steaua), Ionela Cozma (Dinamo), Emma Malcomete (Farul Constanţa) sau Norbert Trandafir (CSU Târgu Mureş), potrivit Agerpres.
Prima probă de calificări din această ediţie a campionatelor s-a desfăşurat joi, de la ora 10.00. În fiecare zi, finalele sunt programate după-amiaza de la orele 17.00. Perioada de desfăşurare a competiţiei este 12-15 noiembrie.
Vedeţi mai jos condiţiile tehnice de desfăşurare a competiţiei şi de premiere, potrivit swim.ro.
Condiţii tehnice: concursul se desfăşoară după sistemul seriilor eliminatorii şi finale, finala B (a II-a) fiind rezervată NUMAI JUNIORILOR. Excepţie vor face probele de 400 m mixt, 800 şi 1500 m liber precum şi ştafetele, care se vor desfăşura contracronometru.
Clasamente: individuale şi pe sexe, separat la seniori şi juniori. Clasamentul juniorilor va fi alcătuit în ordine din finala A, finala B şi restul din serii.
Titluri şi premii:primii 3 clasaţi în probele individuale şi de ştafetă vor primi medalii şi diplome, conform clasamentelor de seniori şi juniori. Primelor trei performanţe individuale dupa tabela internaţională de punctaj, la seniori masculin şi feminin şi juniori masculin şi feminin, li se vor acorda cupe.
Probe:
50m, 100m, 200m, 400m, 800m (feminin), 1500m (masculin), 4×50m Liber;
50m, 100m, 200m Spate; 50m, 100m, 200m Bras;
50m, 100m, 200m Fluture; 100m, 200m, 400m, 4×50m Mixt
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: inot Hunedoara
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close