Antena 3 CNN Sport Alte sporturi O copilă de 15 ani, mai bună ca toţi adulţii! Record mondial la 50 de metri bras pentru Amanda Rearson

O copilă de 15 ani, mai bună ca toţi adulţii! Record mondial la 50 de metri bras pentru Amanda Rearson

O copilă de 15 ani, mai bună ca toţi adulţii! Record mondial la 50 de metri bras pentru Amanda Rearson
Sursa foto: Amanda Rearson
09 Iul 2009   •   12:32

Performanţă incredibilă a canadiencei Amanda Rearson, la selecţiile naţionale pentru Campionatul Mondial de Nataţie de la Roma, din acestă vară. Tânăra, care abia a început liceul, a stabilit un nou record mondial la proba de 50 de metri bras miercuri, într-un bazin din Montreal, cu timpul excelent de 30 de secunde şi 23 de sutimi.
"Este incredibil. Nu mai am cuvinte, nu-mi vine să cred. Antrenorul meu, Kevin Thorburn, mi-a zis exact ce trebuia să fac şi mi-a dat încredere", a fost declaraţia tinerei sportive, şi ea consternată de ceea ce tocmai reuşise, potrivit Mediafax.
Precedentul record mondial îi aparţinea înotătoarei australience Jade Edmistone, în ţara natală, la Melbourne, pe 30 ianuarie 2006. Canadianca a îmbunătăţit performanţa lui Edmistone cu opt sutimi de secundă, stabilind un nou record mondial şi obţinând, evident, accesul la CM de Nataţie. Sportiva, care promite o carieră plină de succese, este prima de naţionalitate canadiană care stabileşte un record mondial în bazin mare în ultimii 21 de ani. În 1988, Allison Higson coborâse nivelul recordului mondial la proba de 200 de metri bras.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: inot record mondial
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close