Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Sârbul Dragan Djukic, noul antrenor al echipei de handbal feminim CSM București

Sârbul Dragan Djukic, noul antrenor al echipei de handbal feminim CSM București

Sârbul Dragan Djukic, noul antrenor al echipei de handbal feminim CSM București
Sursa foto: foto: CSM București
18 Oct 2018   •   15:23

Sârbul Dragan Djukic a fost numit, joi, în funcţia de antrenor principal al echipei de handbal feminin CSM Bucureşti, în locul suedezului Magnus Johansson, potrivit site-ului oficial al clubului.

Dragan Djukic, un antrenor cu o vastă experienţă în handbalul european, a antrenat echipe mari, printre care se numără Pick Szeged (Ungaria), Vardar Skopje (Macedonia), Maccabi Tel Aviv (Israel), dar şi naţionalele Muntenegrului, Israelului, Marii Britanii, Elveţiei, Macedoniei sau Iordaniei.

Tehnicianul în vârstă de 56 de ani este la a doua experienţă în România, după ce, în sezonul 2017-2018, a pregătit echipa masculină HC Odorhei, care s-a desfiinţat la începutul acestui an. Având licenţa de Master Coach din 2014, Djukic a absolvit şi un master pe linie academică la nivel de EHF şi face parte din prima generaţie de antrenori (13 la număr) care se bucură de un astfel de titlu - ''Master Academic''.

''Colaborarea cu CSM Bucureşti este o provocare pentru mine. Vreau să le împărtăşesc fetelor din experienţa mea şi să le redau plăcerea de a juca handbal. Nu mă tem de presiunea rezultatelor, eu sunt primul care pune presiune pe mine. Ţelul fiecărui antrenor este să câştige fiecare joc, îmi doresc să realizez lucruri importante la club, dar acum nu este timpul vorbelor, ci al faptelor'', a declarat Dragan Djukic.

Staff-ul lui Djukic va fi completat cu Adrian Vasile (antrenor secund) şi Mihaela Ciobanu (antrenor cu portarii). Primul meci pe banca ''tigroaicelor'' pentru Dragan Djukic va fi cel de sâmbătă 20 octombrie, împotriva echipei norvegiene Vipers Kristiansand, în deplasare.

Johansson a fost demis miercuri de conducerea clubului bucureştean din cauza rezultatelor slabe. Johansson semnase în iulie un contract pe o perioadă de doi ani, dar în acest debut de sezon CSM Bucureşti a pierdut Supercupa României în faţa formaţiei SCM Râmnicu Vâlcea, iar în ultimele două partide a fost învinsă de formaţia vâlceană pe teren propriu în Liga Naţională şi de SG BBM Bietigheim, duminică, în deplasare, în Liga Campionilor.

''După analiza şi evaluarea ultimelor meciuri pe care le-a disputat echipa feminină de handbal CSM Bucureşti, atât în Champions League, cât şi în competiţiile interne, Clubul Sportiv Municipal Bucureşti şi antrenorul Magnus Johansson au hotărât să încheie colaborarea'', a anunţat miercuri clubul.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close