Antena 3 CNN Show Andreea Berecleanu, despre începutul carierei în televiziune: „Atunci când am făcut acea alegere, de a rămâne jurnalist, eu știam ce aleg”

Andreea Berecleanu, despre începutul carierei în televiziune: „Atunci când am făcut acea alegere, de a rămâne jurnalist, eu știam ce aleg”

Andreea Berecleanu, despre începutul carierei în televiziune: „Atunci când am făcut acea alegere, de a rămâne jurnalist, eu știam ce aleg”
Sursa foto: foto- Antena 3
25 Mar 2019   •   00:07

Andreea Berecleanu a povestit la „Sinteza Zilei” despre începuturile ei în lumea televiziunii. 

„Eu nu aveam drumul acesta cu televiziunea. Ai mei m-au lăsat să aleg, știau că am aptitudini umaniste. Traducător am vrut inițial, ai mei au fost de acord. Într-adevăr, au încercat pe la 13-14 ani să urmez medicina, dar când au văzut că trebuie să dau examen la fizică și chimie, m-au lăsat pe drumul meu. Eram foarte talentată la limba română, la limbile străine, engleză, franceză, eram olimpică. Au fost de acord că în orice direcție umanistă o iau va fi mult mai bine”. 

„Am intrat la facultate la limbi străine. Și o colegă mi-a spus că lucrează la Soti, primul canal independent care avea emisia după miezul nopții. Am ajuns acolo să văd cum e și nu m-a mai lăsat să plec. M-au pus să dau o probă, am intrat în direct citind niște știri utilitare și am rămas ca prezentator pentru jurnalele mai mici. Noi făceam cam de toate. Eram reporteri de teren și redactori, de toate”. 

„Apoi am ajuns la Antena 1, care se înființase în urmă cu un an. Am ajuns în octombrie 1994. M-am întâlnit cu Florin Brătescu, care știa că am experiență, și m-a angajat pe loc. Apoi am plecat la ProTv, unde am stat aproape 9 ani, iar în 2003 m-am întors la Antena 1. Sunt aici de 16 ani”. 

„Atunci când am făcut acea alegere, de a rămâne jurnalist, eu știam ce aleg. Știam că nu am de pierdut”, a mai spus Andreea Berecleanu. 

Jurnalista și-a amintit că primul ei interviu a fost cu Alexandru Paleologu, apoi cu Alexandru Arșinel. 

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close