Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! AcceptX
Vezi varianta web
PlayAntena 3 LIVE

Copii cu malformaţii la inimă, operaţi gratuit în Franţa

D.G. | 17 Feb 2015   •   19:10
poza
Doi copii, în vârstă de 6 luni și respectiv 12 ani, diagnosticați cu defect septal atrioventricular tip A și defect septal ventricular, coarctație de aortă și bicuspidie aortică, vor fi operați gratuit pe cord la un spital de top din Paris, unde vor fi preluați marți de o echipă de medici specialiști în chirurgie cardio-vasculară pediatrică, potrivit Agerpres.

"În România sunt puține unități specializate în chirurgia cardiacă pediatrică, în comparație cu numărul de copii care au nevoie de acest tip de intervenții chirurgicale. Datorită expertizei internaționale de care dispune Intermedicas și prin susținerea financiară a partenerilor, ne-am unit forțele pentru a da o a doua șansă acestor copii. Nu există un număr limită de copii pe care îi vom trimite la tratament, important este ca familiile să intre în contact cu noi", a declarat marți Ana Maria Marian, CEO Intermedicas Worldwid, potrivit unui comunicat remis presei.

Cele două cazuri sociale sunt trimise în Franța pentru a fi operate de Intermedicas, prima clinică din România specializată în servicii de second opinion medical, împreună cu Fundația Regina Maria și Fundația 'Mecenat Chirurgie Cardiaque' în cadrul Campaniei 'Inimi pentru Copii'.

Valoarea unei intervenții chirurgicale este de aproximativ 20.000 euro pentru fiecare caz și este susținută de Fundația 'Mecenat Chirurgie Cardiaque', iar costurile logistice asociate acestor intervenții sunt asigurate de Fundația Regina Maria și de Intermedicas.

Potrivit sursei citate, eligibile pentru campanie sunt cazurile sociale cu malformații congenitale cardiovasculare, care au nevoie de intervenții chirurgicale de urgență.

Cei care vor putea beneficia de aceste operații sunt copiii cu vârste între 1 și 16 ani, proveniți din familii care nu dispun de mijloacele financiare pentru a putea plăti costul intervențiilor.

Anual în România se nasc peste 1.400 de copii cu malformații la inimă, mai puțin de jumătate ajung să fie tratați. Dacă ajung să fie operați, nouă din zece copii supraviețuiesc.

Campania continuă și pe parcursul anului 2015, cei care au nevoie de ajutor sunt rugați să contacteze Intermedicas — 021-2221370 sau office@intermedicas.com sau Fundația Regina Maria: 031-4381809 sau frm@fundatiareginamaria.ro.

Un copil de un an şi o lună a murit din cauza rujeolei. Numărul deceselor a ajuns la 36
În pușcărie pentru o crimă pe care nu a comis-o. Cât plătește statul pentru o viață distrusă
Sunt surori gemene, dar nu au același tată. Cum a fost posibil aşa ceva
Un bărbat din Constanța a comandat o pizza online. I-a fost adusă și a mâncat jumătate, când a observat ceva îngrozitor (FOTO)
Dezvăluirile incredibile ale unui fost ofițer din Arad. Cum funcționează mașinăria abuzului
PERICOL MONDIAL. Specialiștii anunță NUMELE ORAȘELOR care vor fi inundate după topirea ghețarilor!
Caz năucitor la Iași. Medicii care au controlat-o pe o bătrână adusă la Urgențe au înlemnit: "Până acum nu am mai văzut așa ceva"
Părinții au crezut că are o iubită. Când au privit în telefonul copilului, au sunat imediat la poliție. Cine era de fapt femeia
Test de logica! Muta doua bete pentru a obtine un numar maxim din 3 cifre. Care este cel mai mare?
Averea impresionantă a Ilenei Ciuculete ajunge la 1.000.000 euro! Băieţii interpretei îl cheamă în instanţă pe Cornel Galeş!
Monica are 36 de ani si face SEX in fiecare seara cu FIUL ei! "Este dragostea vietii mele si nu il pot pierde"
2018 va fi anul dezastrelor si nenorocirilor, avertizeaza un proroc britanic!
BLACK FRIDAY la poze sexy GALERIE FOTO » A renunțat la uragane și vrea să știe cât reziști cu ea în ring :)
Home Actualitate Politică Externe Economic Sport Life Timp liber High Tech Bizar Show Horoscop