Antena 3 CNN RO 3.0 Investiţiile făcute de Nuclearelectrica aduc bani la bugetele locale, dar şi noi locuri de muncă

Investiţiile făcute de Nuclearelectrica aduc bani la bugetele locale, dar şi noi locuri de muncă

Energia nucleară nu reprezintă doar o sursă stabilă şi sigură, dar are şi un impact economic semnificativ. Cele două reactoare de la Cernavodă se află pe primul loc din cele peste 440 centrale aflate în operare la nivel global, în ceea ce priveste menţinerea factorului de capacitate.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mar 2024   •   19:28

Investiţiile pe care Nuclearelectrica le face la Unitățile 3 şi 4 vor aduce şi mai mulţi bani la bugetele locale, dar şi noi locuri de muncă şi oportunități de carieră pentru tineri.

Nuclearelectrica asigură României aproximativ 20% din necesarul energetic al ţării. Energia nucleară este curată şi stabilă şi aprinde 1 din 5 becuri din ţara noastră.

Prin investițiile în retehnologizarea Unităţii 1, proiectul Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă şi reactoarele modulare mici de la Doiceşti Dâmboviţa, se dezvoltă şi mai mult industria.

Planul companiei este creșterea capacităţii de producţie cu peste 130% în următorii ani. În acest mod, 36% din energia produsă în România va proveni din surse nucleare. Astfel, vor putea fi evitate peste 20 de milioane de tone de carbon anual.

Extinderea programului nuclear românesc va creşte numărul locurilor de muncă până la 20.000

Doar în ultimii trei ani Nuclearelectrica a angajat peste 800 de tineri.

"Atragerea forței de munca este un efort foarte mare. Suntem prezenți în școli și în universități pentru a atrage cele mai bune talente de acolo. Am creat burse pentru tineri", a declarat Cosmin Ghiță, director general Nuclearelectrica.

Noii angajaţi au şansa de a merge în traininguri de formare chiar şi în Canada. Nuclearelectrica a lansat şi platforma "Nucleu de Excelență", brandul de angajator al companiei, care asigură fluxul angajărilor şi pregăteşte tinerele generaţii pentru acest domeniu.

Pe lângă generarea de energie curată la standarde de excelenţă, a fost lansată şi platforma de responsabilitate socială - "Nucleu de bine" care ajută la dezvoltarea comunităților.

"Am contribuit la renovări de spitale sau punere la punct a acestora, renovări de școli, dotări, campanii de conștientizare și împăduriri, a mai precizat Cosmin Ghiță", director general Nuclearelectrica. 

Mare parte din investițiile comunitare pe care le face compania Nuclearelectrica sunt adresate zonelor Cernavodă-Constanța, Mioveni-Pitești și, recent, prin dezvoltarea proiectului reactoarelor de mici dimensiuni, în zona Doicești-Târgoviște.

×
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close