Antena 3 CNN Război în Israel "Ardeți totul! Transformați Neukoelln în Gaza!" | Zeci de polițiști răniți la Berlin, după un miting masiv al arabilor și musulmanilor din capitala germană

"Ardeți totul! Transformați Neukoelln în Gaza!" | Zeci de polițiști răniți la Berlin, după un miting masiv al arabilor și musulmanilor din capitala germană

Șaizeci și cinci de polițiști germani au fost răniți în timpul protestelor pro Gaza care au avut loc la Berlin, în cursul nopții de miercuri spre joi.

de Adrian Iclozan    |    19 Oct 2023   •   13:08

Anunțul a fost făcut de autoritățile germane, care au precizat că participanții la proteste au sfidat interdicțiile privind astfel de adunări.

"Ofițerii de poliție au fost răniți cu pietre, cu lichide inflamabile și ca urmare a rezistenței opuse de participanți", a precizat poliția berlineză pe platforma de socializare X.

O purtătoare de cuvânt a poliției a menționat că 174 de persoane au fost reținute, dintre care 65 vor fi anchetate penal.

Mitingul a început miercuri noaptea, târziu, în Neukoelln, un cartier din Berlin cu o importantă comunitate arabă.

Cotidianul Bild a relatat că violențele au fost precedate de un apel făcut pe Telegram către bărbații din comunitatea respectivă.

"Transformați Neukoelln în Gaza! Ardeți totul!", îndemna mesajul citat de publicația germană.

Forțele de ordine le-au cerut protestatarilor să se disperseze iar, drept răspuns, aceștia au ridicat baricade din coșuri de gunoi și obiecte de mobilier stradal și au aruncat în polițiști cu bolovani și cu materiale pirotehnice.

Forțele de ordine au răspuns cu tunuri cu apă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

De când Israelul a început bombardamentele în Gaza, ca răspuns la atacul Hamas din 7 octombrie, soldat cu peste 1.400 de morți, numeroase mișcări de stradă pro-palestinieni au izbucnit în marile orașe din Germania, în pofida interdicțiilor impuse de autorități.

Numărul incidentelor antisemite a crescut, de asemenea, iar o sinagogă din Berlin a fost atacată cu cocktailuri Molotov, miercuri dimineață.

Cancelarul german Olaf Scholz a cerut, joi, responsabililor din ministerele abilitate să prevină manifestațiile care ar putea degenera în incitare antisemită.

Adunările în care se strigă sloganuri antisemite și în care se glorifică moartea altor ființe umane trebuie să fie interzise, a spus cancelarul german.

×
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close