Antena 3 CNN Război în Israel  Google Maps și Waze dezactivează temporar datele live despre trafic în Israel

 Google Maps și Waze dezactivează temporar datele live despre trafic în Israel

Google dezactivează temporar opţiunile de urmărire live a traficului pe aplicațiile sale de servicii de cartografiere, Google Maps și Waze, în Israel, în timp ce țara se pregătește pentru o potențială invazie terestră în Gaza.

 Google Maps și Waze dezactivează temporar datele live despre trafic în Israel
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Oct 2023   •   05:37

"Așa cum am procedat anterior în situații de conflict și ca răspuns la evoluția situației din regiune, am dezactivat temporar posibilitatea de a vedea în direct condițiile de trafic și informațiile despre busyness, din considerente ce ţin de siguranța comunităților locale", a declarat un purtător de cuvânt al Google Maps.

Google nu a precizat dacă aceste instrumente vor fi dezactivate în Israel, în Gaza sau în ambele zone. De asemenea, nu a precizat dacă acțiunea a fost la cererea Forțelor de Apărare Israeliene, precizează CNN.

Google a făcut o mișcare similară anul trecut, după ce Rusia a invadat Ucraina, În Ucraina, Google a dezactivat temporar datele despre trafic în timp real.

Google Maps a adăugat că "orice persoană care navighează către un anumit loc va primi în continuare rute și estimări ale timpului estimat de sosire care iau în considerare condițiile actuale de trafic".

Google a achiziționat serviciul israelian de cartografiere Waze în 2013, iar ambele echipe au fuzionat în 2022.

×
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close