Antena 3 CNN Politică Voci din interiorul ALDE, apel către Călin Popescu-Tăriceanu

Voci din interiorul ALDE, apel către Călin Popescu-Tăriceanu

Voci din interiorul ALDE, apel către Călin Popescu-Tăriceanu
19 Iun 2019   •   14:48

Organizaţia ALDE Bihor îi cere preşedintelui ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, pe care îl consideră "singurul contracandidat cu adevărat redutabil al actualului preşedinte", să îşi asume şi să îşi anunţe neîntârziat candidatura în alegerile prezidenţiale din luna noiembrie. 

"Cerem, de asemenea, conducerii centrale a partidului să demareze neîntârziat negocieri cu partenerul de guvernare PSD pentru stabilirea unui candidat comun în alegerile prezidenţiale, în persoana domlui Călin Popescu-Tăriceanu, cel care poate înfrânge maşinăria electorală grupată în spatele actualului preşedinte şi care poate aduce în fruntea ţării un lider", se arată în comunicatul ALDE. 

În comunicatul semnat de preşedintele ALDE Bihor, Ciprian Blejan, se precizează o serie de motive pentru care filiala solicită anunţarea candidaturii. 

"Pentru că România devine tot mai mult scena unei forme de marxism de o violenţă cum nu s-a mai văzut din anii 1950 şi care ne ameninţă însăşi fiinţa naţională, riscând să ne îndepărteze de valorile morale cele mai profunde: libertate, respectul faţă de om, faţă de valorile naţionale şi familiale. Pentru că noţiuni precum patriotism, patrie ori tradiţie au ajuns să fie socotite pericole la adresa parcursului european al României, iar oricine le invocă devine duşman al 'binelui' societăţii. Pentru că suntem împinşi tot mai mult spre statutul de popor de consumatori, în loc de constructori, cum am fost de când ne ştim. Pentru că avem nevoie să învăţăm din experienţa tristă a Moldovei, ţară aruncată în haos după ani de zile în care guvernarea a fost luată din mâinile politicienilor de către serviciile secrete şi de oligarhii creaţi de ele. Pentru că avem nevoie de un preşedinte care să simtă şi să gândească în primul româneşte, care mai înainte de a fi cetăţean planetar, continental ori unional trebuie să fie un bun român, iar România a fost pusă de prea multe ori în situaţia de a fi condusă de oameni supuşi altor sisteme de valori şi altor naţii. Pentru că avem nevoie de un preşedinte care să unească, nu să dezbine, să ofere soluţii, nu să creeze probleme, să arate calea cea dreaptă, nu să ridice baraje artificiale. Pentru că avem nevoie de un preşedinte care să se implice demn şi curajos în marile probleme cu care se confruntă societatea românească, nu de unul care la prima criză scrie disperat la Bruxelles, cerând indicaţii preţioase", menţionează comunicatul ALDE. 

Organizaţia ALDE Bihor consideră că preşedintele Călin Popescu-Tăriceanu este "singurul care întruneşte toate aceste cerinţe şi, de asemenea, singurul contracandidat cu adevărat redutabil al actualului preşedinte, aşa cum o demonstrează de multă vreme toate cercetările sociologice." 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close