Antena 3 CNN Politică Viorica Dăncilă, anunț după întâlnirea cu președintele Comisiei Europene

Viorica Dăncilă, anunț după întâlnirea cu președintele Comisiei Europene

Viorica Dăncilă, anunț după întâlnirea cu președintele Comisiei Europene
Sursa foto: sursă foto: gov.ro
21 Aug 2019   •   14:00

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, în cadrul unei ședințe de guvern că, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Bruxelles cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transporturile, energia sau mediul reprezintă domenii de interes pentru România în ceea ce priveşte portofoliul viitorului comisar european. 

„România o ţară implicată şi pentru noi este important să obţinem unul dintre aceste portofolii”, a precizat Dăncilă, în debutul şedinţei de Guvern. 

Viorica Dăncilă a avut marţi, la Bruxelles, o întrevedere cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul discuţiilor fiind abordate aspecte legate de viitorul comisar european din partea României, dar şi cu privire la priorităţile viitoarei CE şi implementarea Agendei Strategice a UE (2019-2024). 

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul i-a transmis felicitări oficialului european pentru nominalizarea la conducerea viitoarei Comisii Europene şi a asigurat de întregul său sprijin în eforturile de consolidare a proiectului european şi de a răspunde provocărilor actuale. 

La rândul său, preşedintele ales al Comisiei Europene a mulţumit prim-ministrului Dăncilă pentru rezultatele "excepţionale" obţinute de România în exercitarea mandatului Preşedinţiei Consiliului UE, se arată în comunicatul Guvernului. 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close