Antena 3 CNN Politică Victor Boștinaru: Klaus Iohannis nici măcar nu mimează cooperarea în timpul preşedinţiei UE

Victor Boștinaru: Klaus Iohannis nici măcar nu mimează cooperarea în timpul preşedinţiei UE

Victor Boștinaru: Klaus Iohannis nici măcar nu mimează cooperarea în timpul preşedinţiei UE
03 Ian 2019   •   11:48

Principalul negociator în timpul mandatului românesc la preşedinţia UE este Guvernul, declară la RFI europarlamentarul PSD Victor Boştinaru. El îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că refuză cooperarea cu Guvernul şi Parlamentul pe teme europene.

Victor Boştinaru spune că „pe politică europeană, limbajul actorilor români merge cel puţin formal în aceeaşi direcţie, toţi suntem de acord pentru o opţiune Europa fără viteze, fără diviziuni. Europa trebuie să se orienteze către Balcanii de Vest şi pe Brexit există o poziţie comună. Ceea ce este un motiv de mare îngrijorare este refuzul sistematic şi sistemic al preşedintelui Iohannis de a fi parte la această construcţie naţională, care este în momentul exercitării preşedinţiei şi un proiect românesc pentru Europa, aşa cum Europa este în esenţă un răspuns pentru nevoile României. Preşedintele Iohannis nici măcar nu mimează, măcar din dorinţa de a poza în această realitate a cooperării interne, că ar fi dispus să lucreze cu actorii interni”.

Eurodeputatul PSD atrage atenţia că „principalul negociator pe perioada exercitării mandatului preşedinţiei rotative este Guvernul. Deci Guvernul va fi cel care va lua parte în negocierile propriu-zise atât cu guvernele statelor membre, cât şi în formatul trilogului în care se angajează Parlamentul, Comisia Europeană şi Consiliul şi pe această cale semnalele sunt extrem de pozitive”.

 

×
Subiecte în articol: Victor Bostinaru Klaus Iohannis
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close