Antena 3 CNN Politică Președinte executiv al PMP,Eugen Tomac, la conferința dedicată Zilei Unirii Basarabiei cu România

Președinte executiv al PMP,Eugen Tomac, la conferința dedicată Zilei Unirii Basarabiei cu România

Președinte executiv al PMP,Eugen Tomac, la conferința dedicată Zilei Unirii Basarabiei cu România
Sursa foto: mediafax.ro
27 Mar 2017   •   15:58

Următorul proiect de țară al României poate fi unirea cu Republica Moldova, după ce aderarea la NATO și UE au fost îndeplinite, a declarat, astăzi, deputatul Eugen Tomac, președinte executiv al PMP, în cadrul conferinței "Unirea - Proiect de țară", organizată de grupul parlamentar al PMP cu prilejul împlinirii a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

"Anul acesta, Parlamentul României a dat un vot favorabil pentru ca ziua de 27 martie să devină zi de sărbătoare națională. Este un mesaj extrem de puternic pe care statul român îl transmite românilor de dincolo de Prut. (...) Avem în față o realitate, și anume că națiunea română este divizată astăzi în urma unor decizii secrete luate de Hitler și Stalin, iar responsabilitatea noastră este să nu uităm acest aspect. (...) Cred că, după ce am intrat în Alianța Nord-Atlantică și Uniunea Europeană, următorul proiect de țară poate fi pentru noi, românii, unirea celor două state românești", a susținut Eugen Tomac.

El a adăugat, totodată, că este foarte important ca autoritățile de la București să lucreze pentru ca "majoritatea românilor de peste Prut să conștientizeze că România are capacitatea să gestioneze un astfel proiect".
Tomac a mai adăugat că "Rusia trebuie adusă la masa discuțiilor pe acest subiect atunci când vom fi pregătiți pentru acest moment".

La dezbatere au mai participat parlamentari de la București, politicianul moldovean Vlad Cubreacov, reprezentanți ai mai multor ONG-uri, studenți din cadrul organizațiilor studențești basarabene prezente la București, precum și preoți.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: conferinta România unire
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close