Antena 3 CNN Politică Tăriceanu, după atacul lui Iohannis: „Gestul președintelui este total inoportun şi nejustificat”

Tăriceanu, după atacul lui Iohannis: „Gestul președintelui este total inoportun şi nejustificat”

Tăriceanu, după atacul lui Iohannis: „Gestul președintelui este total inoportun şi nejustificat”
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    22 Feb 2019   •   12:11

Klaus Iohannis a reluat atacurile virulente la adresa Guvernului şi a PSD. De la Palatul Cotroceni, preşedintele a ieşit să anunţe că nu promulgă bugetul, dar sesizează Curtea Constituţională pe motiv că nu au fost respectate normele constituţionale.

Klaus Iohannis a acuzat Guvernul că a făcut un buget nerealist şi plin de minciuni. 

Călin Popescu-Tăriceanu a criticat ultimele declaraţii ale lui Klaus Iohannis.

„Gestul președintelui este total inoportun şi nejustificat. În ceea ce priveşte remarca referitoare la finanțarea partidelor, asta este demagogie şi populism.

România s-a confruntat cu o componentă de corupţie legată de partidele politice care au recurs la finanţare sau sponsorizare, care puteau fi socotite în afara legii şi din acest motiv au existat numeroase anchete şi procese, unii fiind condamnaţi. Soluţia pe care o pactică şi celelalte state democratice din UE de a finanţa partidele politcie este foarte bună, pentru a nu mai exista aceste canale care aduc corupţie, trafic de influenţă, grupuri de influență, care îşi promovează interesele particulare. Cred că această soluţie ar trebuie salutată, nu criticată pentru a curăţa viaţa politică de corupţie.

Dacă domnia sa este preocupat de combaterea corupţiei, ar trebuie să aibă în vedere acest lucru. Administraţiile locale nu au de ce să fie nemulţumite pentru că alocările sunt mai mari decât cele de până acum”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Citiți și:

Radu Tudor: „Iohannis a avut un discurs politic de la tribuna Administrației prezidențiale”

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close