Antena 3 CNN Politică Tăriceanu, declarație despre omul lui Iohannis: ”A dat ordine să nu se modifice Constituția României”

Tăriceanu, declarație despre omul lui Iohannis: ”A dat ordine să nu se modifice Constituția României”

Tăriceanu, declarație despre omul lui Iohannis: ”A dat ordine să nu se modifice Constituția României”
17 Iun 2018   •   13:37

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, comentând întâlnirea dintre judecătorul CCR Petre Lăzăroiu şi consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu, că în 2015, Tănăsescu le-a transmis parlamentarilor care făceau parte la acea vreme din Comisia de revizurie a Constituţiei, că preşedintele nu doreşte acest lucru. 

Tăriceanu mai spune că un fost coleg din PNL l-a sunat şi i-a spus că atunci liberalii din comisie “au primit ordine clare” să boicoteze dezbaterile.

“Am să vă mai dau o informaţie care este la prima mână. (...) În 2015 a mai fost o discuţie în care a fost implicată doamna consilier prezidenţial, cu paralamentarii care făceau parte din Comisia de revizuire a Constituţiei şi cărora li s-a transmis de către doamna consilier că preşedintele nu doreşte nicio modificare a Constituţiei. Prin urmare, cei care erau în Comisie din partea PNL au primit ordine clare de boicotare. Comisia nu a mai funcţionat şi totul a rmămas cum ştiţi. În loc să se meargă mai departe cu un proiect de modificare a Constituţiei.... Pentru că eu am insistat pe următoarea idee: reunim grupurile parlamentare şi facem o discuţie asupra principiilor. Nu pornim să modificăm aricolele până nu ne hotărâm care este arhitectura constituţională pe care vrem să o avem şi acest lucru s-a transpus în creare acelei Comisii la care participau toate partidele parlamentare şi unde PNL a avut această poziţie în final. Eu nu mai eram în 2015 în PNL, dar acest coleg (din PNL – n.r.) mi-a dat telefon să îmi spună ce s-a întâmpat, această interesantă întâmplare”, a spus Tăriceanu.

×
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close