Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu: "Progres extrem de slab pe șantierul liniei de cale ferată Apața-Cața"

Sorin Grindeanu: "Progres extrem de slab pe șantierul liniei de cale ferată Apața-Cața"

Lucrările de reabilitare a liniei de cale ferată dintre Apața și Cața, parte din coridorul Rin-Dunăre, au ajuns la un stadiu de 17,5%, la trei ani de la semnarea contractului, susține ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu: "Progres extrem de slab pe șantierul liniei de cale ferată Apața-Cața"
Sursa foto: Facebook/ Sorin Grindeanu
de Georgiana Adam    |    09 Aug 2023   •   10:24

"Progres extrem de slab pe șantierul liniei de cale ferată Apața-Cața (28,2 km), parte a Coridorului feroviar Rin- Dunăre. Contractul, semnat în anul 2020, a ajuns la doar 17,5 % progres fizic și în continuare se prefigurează întârzieri", susține Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor spune că a solicitat conducerii CFR Infrastructură să ia toate măsurile necesare pentru ca lucrările de reabilitare să se finalizeze la sfârșitul anului viitor.

"În cazul în care situația nu se îmbunătățește, mă aștept să fie aplicate sancțiuni contractuale dure. Este un proiect important pentru transportul feroviar românesc și european pe care Asocierea de constructori greci, francezi și români trebuie să îl trateze cu maximă seriozitate!", a adăugat Grindeanu.

Reabilitarea căii ferate dintre Apața și Cața face parte din proiectul de modernizare a drumului feroviar Brașov – Sighișoara.

×
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close