Antena 3 CNN Politică Șoc! Iohannis pare că s-a îndrăgostit de Viorica Dăncilă

Șoc! Iohannis pare că s-a îndrăgostit de Viorica Dăncilă

Șoc! Iohannis pare că s-a îndrăgostit de Viorica Dăncilă
Sursa foto: foto: Agerpres
22 Mar 2019   •   21:19

Oana Zamfir și Adrian Ursu au analizat vineri, la "Exces de putere", un comunicat halucinant al Președinției legat de realizările Guvernului și ale premierului Viorica Dăncilă în cadrul Președinției României la Consiliul UE.

"Vorbim despre o schimbare spectaculoasă, o schimbare pe care nu cred că și-o închipui cineva dacă nu s-ar fi uitat în calendar. Și când te uiți în calendar altfel decât pisica descoperi că în 2019 sunt două rânduri de alegeri.

Și atunci asta explică multe, de pildă și schimbarea domnului Klaus Iohannis: s-a îndrăgostit. Cred că din motive electorale. Pare că s-a îndrăgostit de Viorica Dăncilă pe care o descoperă brusc din 'această doamnă' în 'cineva cu foarte multe realizări". Viorica Dăncilă devine brusc ținta tuturor laudelor președintelui Iohannis", a explicat Adrian Ursu.

"Absolut șocant! Atenție! Fiecare cuvânt este de neimaginat", a completat Oana Zamfir.

"Președintele României a avut, în calitate de reprezentant al statului membru care deține Președinția în exercițiu la Consiliului UE, o intervenție privind progresele obținute în implementarea obiectivelor strategice formulate la Consiliul European din decembrie 2018, precum și în raport cu tematicile de discuție din cadrul actualei reuniuni a Consiliului European.

Președintele Klaus Iohannis a evidențiat rezultatele foarte importante realizate până acum de Președinția României la Consiliul UE, materializate prin finalizarea unui număr considerabil de dosare. Aceste rezultate sunt cu atât mai importante cu cât actele adoptate au un grad ridicat de complexitate și un impact deosebit pentru cetățenii europeni, în domenii precum drepturile sociale și de muncă, piața unică digitală, transporturi, energie și infrastructură, protecția mediului, securitate internă a Uniunii Europene, Uniunea Bancară și Uniunea Piețelor de Capital", precizează comunicatul Președinției.

La începutul lunii noiembrie 2018, Klaus Iohannis lansa un atac grav la adresa premierului Viorica Dăncilă și a Guvernului și afirma că România nu este deloc pregătită pentru preluarea președinției Uniunii Europene.

”Trebuie să menţionez o mare îngrijorare pe care o am, cu toate că nu vă priveşte direct. E vorba de anul 2019, când România va prelua preşedinţia Consiliului UE, o poziţie extrem de onorantă şi de solicitantă, mai ales pentru Guvern. Părerea mea e că nu suntem pregătiţi pentru aşa ceva. Acum câteva săptămâni am spus că vom face faţă rezonabil, numai că între timp lucrurile au luat-o razna, la Guvern nu se mai înţeleg care sunt persoanele responsabile, persoanele care ar trebui să se ocupe de asta demisionează sau sunt demişi.

Cred că şi acum, în ultimul moment, necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti care este Guvernul Dragnea-Dăncilă. Nu există nicio perspectivă de bună guvernare şi implicare în afacerile europene. Aceste lucruri sunt foarte grave", declara Klaus Iohannis, la şedinţa Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din României.

"Eu înțeleg aceste două declarații din perspectiva momentului în care ele au fost făcute. Când a fost făcută prima declarație apăruse criza aceea cu demisia ministrului Negrescu și era practic un semnal de alarmă pe care președintele în trăgea pentru ca în momentul care se apropia cu repeziciune în care România prelua această sarcină deloc ușoară a exercitării președinției Consiliului Uniunii Europene să reușească să se descurce", a afirmat Ligia Popescu (PNL), la "Exces de putere".

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close