Antena 3 CNN Politică Prima ședință de Guvern din 2023 | Mesajul premierului Ciucă pe Facebook: ”Semne bune anul are”

Prima ședință de Guvern din 2023 | Mesajul premierului Ciucă pe Facebook: ”Semne bune anul are”

Reprezentanții Guvernului României au reluat ședințele săptămânale, iar cu această ocazie premierul Nicolae Ciucă a postat un mesaj pe Facebook.

Prima ședință de Guvern din 2023 | Mesajul premierului Ciucă pe Facebook: ”Semne bune anul are”
Sursa foto: Facenook| Guvernul Romaniei
de Alexandra Cojoianu    |    04 Ian 2023   •   22:19

În mesaj, acesta a transmis populației ce a reușit Executivul să facă pentru România în 2022, dar și ce obiective au fost setate pentru 2023.

”Am reluat ședințele de Guvern și am început prin a seta câteva obiective pentru noul an.

În 2022, am reușit să aducem în țară 11,3 miliarde de euro, iar obiectivul de #absorbție a fondurilor europene, de acum înainte, este de minim 10 miliarde de euro/an.

Pentru #investiții guvernamentale avem alocate 112 miliarde de lei, ce ne vor ajuta să menținem echilibrul economic al țării.

Mizăm și pe continuarea creșterii valorii investițiilor străine directe, care a atins un nou record în 2022. Nu în ultimul rând, am transmis Comisiei Europene a doua cerere de plată din #PNRR, iar luna viitoare ar trebui deja să avem răspunsul.

Semne bune anul are, iar noi avem nevoie doar de putere de muncă pentru a ne pune în aplicare toate planurile”, a declarat Nicolae Ciucă pe Facebook.

De asemenea, tot astăzi, premierul a dat asigurări că ”există bani pentru plata pensiilor şi a ajutoarelor pentru căldură”.

 

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă Facebook guvern
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close