Antena 3 CNN Politică Se cere demisia vicepremierului Sevil Shhaideh din Guvernul României

Se cere demisia vicepremierului Sevil Shhaideh din Guvernul României

Se cere demisia vicepremierului Sevil Shhaideh din Guvernul României
de S.T.    |    22 Sep 2017   •   19:30

Uniunea Salvaţi România (USR) cere demisia vicepremierului Sevil Shhaideh „pentru a nu influenţa ancheta DNA din poziţia înaltă pe care o deţine”.

„USR consideră că punerea sub urmărire penală a lui Sevil Shhaideh, vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, şi cererea de avizare a urmăririi penale împotriva Rovanei Plumb, în dosarul Belina, reprezintă dovezi că Liviu Dragnea şi-a creat, în interiorul administraţiei statului, o reţea personală de subordonaţi, care să răspundă ordinelor şi intereselor lui. USR cere demisia lui Sevil Shhaideh din Guvernul României pentru a nu influenţa ancheta DNA din poziţia înaltă pe care o deţine, ca un semn de bună-credinţă”, se arată într-un comunicat al USR transmis vineri Agerpres.

Potrivit sursei citate, dosarul în care sunt cercetate Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb se referă, conform DNA, „la trecerea ilegală, în 2013, a unor părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate, tot ilegal, unei firme private, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice”.

Potrivit reprezentanţilor de la USR, „firma la care se referă DNA este Tel Drum, controlată de Liviu Dragnea”.

„Aceste persoane, suspectate de DNA că au acţionat împotriva legii, au fost ulterior recompensate de către Liviu Dragnea cu poziţii importante în stat. Avem de-a face cu o captură a statului de către Liviu Dragnea, o situaţie în care instituţiile nu mai lucrează pentru binele public, ci pentru interesele private ale unui şef politic”, a declarat Dan Barna, purtător de cuvânt al USR.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close