Antena 3 CNN Politică Scandal în toată regula între Toader Paleologu și Gabriel Liiceanu: E agentul electoral al lui Barna!

Scandal în toată regula între Toader Paleologu și Gabriel Liiceanu: E agentul electoral al lui Barna!

Scandal în toată regula între Toader Paleologu și Gabriel Liiceanu: E agentul electoral al lui Barna!
04 Noi 2019   •   15:54

În plină campanie electorală, intelectualii lui Băsescu sunt puși pe ciondăneală. Cel care a dat tonul a fost Gabriel Liiceanu, autorul unor omagii de toată frumusețea la adresa fostului președinte, și care îl atacă pe actualul candidat la președinție al partidului condus de.... Băsescu, Theodor Paleologu.

Liiceanu se transformă în agent electoral al lui Dan Barna și crede că șeful USR pierde procente din cauza lui Paleologu.

"Rolul de aliat din umbră al Vioricăi Dăncilă și de susținător prin ricoșeu al lui Cozmin Gușă pare să-i fi revenit lui Toader Paleologu. Cum ajunge în fața unui microfon, Paleologu îl beștelește pe Barna. De ce o face? Ce îl mână oare în luptă? L-am auzit recent pe liderul USR la o emisiune TV afirmând că „Paleologu nu-și mai aparține”. Nu a dat detalii. A avut eleganța de a nu răspunde cu aceeași monedă. Așa e. Toader al nostru nu-și mai aparține....

În campania electorală actuală, Toader Paleologu aduce o notă de pitoresc. Seamănă cu un copil care ține morțiș să se joace de-a oamenii mari. Ca să atragă atenția, face giumbușlucuri și-și pierde simțul ridicolului. Având în minte mari topoi literari, își închină campania memoriei tatălui, invocă, încurcându-le între ele, personaje din Iliada, face paradă de citate latinești la care electoratul ar urma să freamăte de emoție, le vorbește românilor despre cultura armelor… E fericit să vorbească și să se vorbească despre el", a tunat Liiceanu.

Theodor Paleologu îi răspunde dur lui Liiceanu.  "Văd însă că domnul Liiceanu nu are nici o problemă în a fi agentul electoral al lui Dan Barna de dragul căruia a sacrificat atît spiritul critic, cît și simțul ridicolului. Oricum, domnul Liiceanu a susținut cu aceleași cuvinte și alți prezidențiabili de după 90. În general, fără prea mult succes. O singură dată i-a ieșit socoteala : atunci cînd a mizat pe Traian Băsescu... Dedesubtologia domnului Liiceanu și a propagandei barniste se bazează pe două presupoziții simpliste : 1) voturile sînt ca niște obiecte, sînt proprietatea unui candidat și pot fi furate de un altul ; 2) oricum cîștigă Iohannis, deci miza alegerilor nu e turul doi, ci eliminarea doamnei Dăncilă încă din turul întîi. Consternantă în aceste presupoziții falacioase este în primul rînd lipsa de cultură politică", scrie Paleologu.

 

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close