Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, la Congresul PPE: "România merită să devină membru cu drepturi depline al spaţiului Schengen"

Nicolae Ciucă, la Congresul PPE: "România merită să devină membru cu drepturi depline al spaţiului Schengen"

România merită să devină membru cu drepturi depline al spaţiului Schengen, a afirmat preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, în deschiderea Congresului Partidului Popularilor Europeni care are loc la Bucureşti.

Nicolae Ciucă, la Congresul PPE: "România merită să devină membru cu drepturi depline al spaţiului Schengen"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Mar 2024   •   16:29

"Pentru români, un subiect extrem de important este finalizarea aderării la spaţiul Schengen. Securitatea graniţelor europene este foarte importantă pentru că este vorba despre siguranţa noastră, a copiilor noştri şi a democraţiilor liberale.

România este un furnizor de securitate şi de predictibilitate care asigură siguranţa graniţelor UE şi NATO şi, din acest motiv, are pe deplin dreptul să devină membru deplin al spaţiului Schengen", a transmis Nicolae Ciucă. Liderul PNL a spus că România merită respect şi cetăţenii nu trebuie să stea la coadă ca să pătrundă în spaţiul Schengen.

"România merită să devină membru cu drepturi depline al spaţiului Schengen. Ne-am îndeplinit obligaţiile şi, de aceea, avem un interes legitim pentru ca acest obiectiv să devină realitate", a adăugat liderul liberal. Potrivit lui Nicolae Ciucă, PPE se bucură de încredere şi popularitate în România.

Timp de două zile, Bucureștiul este centrul politic al Uniunii Europene

13 șefi de stat și reprezentați din 44 de state au ajuns la București pentru Congresul PPE. Găzduită de liberali, reuniunea se desfășoară pe parcursul a două zile.

Strategia popularilor europeni pentru alegerile din iunie, precum și desemnarea Ursulei von Der Leyen drept candidat la șefia Comisiei Europene sunt deciziile așteptate de la această reuniune.

Material susţinut de PNL

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close