Antena 3 CNN Politică Replici acide între social-democrați și liberali. Mihai Fifor: PNL disprețuiește românii care muncesc

Replici acide între social-democrați și liberali. Mihai Fifor: PNL disprețuiește românii care muncesc

Replici acide între social-democrați și liberali. Mihai Fifor: PNL disprețuiește românii care muncesc
Sursa foto: foto- captură Antena 3
21 Aug 2019   •   16:11

Noi conflicte între social- democrați și liberali pe tema bugetarilor. Liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu a propus ca angajații la stat să renunțe la vouchere, sporuri și pensii speciale.

În replică, vicepremierul Mihai Fifor îl acuză pe acesta că disprețuiește românii, în vreme ce Lia Olguța Vasilescu spune despre liberali că sunt, „fomişti”.

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, susţine că PNL "dispreţuieşte" românii care muncesc şi "îi ameninţă" cu tăieri de venituri, atrăgându-i atenţia liberalului Florin Cîţu că a pus "o etichetă" pe milioane de oameni care muncesc cinstit când a spus că bugetarii câştigă dublu faţă de angajaţii din privat. 

"PNL dispreţuieşte românii care muncesc şi îi ameninţă pentru a nu ştiu câta oară cu tăieri. Domnule Cîţu, să speraţi să nu aveţi nevoie să intervină pentru dumneavoastră un pompier 'praf' la incendiu, un medic 'praf' la UPU sau un poliţist 'praf' dacă vă aleargă cineva cu un cuţit la brâu, aşa cum s-a întâmplat acum câteva zile la Craiova, când un poliţist aflat în timpul liber a sărit şi l-a imobilizat cu mâinile goale pe agresor. Aţi pus o etichetă pe milioane de oameni care muncesc cinstit şi o fac pentru că societatea asta să funcţioneze. V-aţi bătut încă o dată joc de români făcând această afirmaţie. Începeţi dumneavoastră, domnule Cîţu, senator în Parlamentul României, plătit de la bugetul de stat, şi plecaţi acasă sub eticheta de 'bugetar praf'. Pentru că nimeni nu v-a ales să staţi acolo pe banii românilor ca să îi dispreţuiţi, să îi jigniţi şi să le luaţi veniturile. Doar aşa, pentru că aţi decis dumneavoastră că bugetarii sunt 'praf'", a scris Fifor, miercuri, pe Facebook, ca răspuns la postarea lui Cîţu. 

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, a afirmat că salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. 

"Vine momentul adevărului! În medie, salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. (...) Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi, cel mai important, siguranţa că, indiferent de cât de prost îşi fac meseria, nu pot să fie concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi. Este clar că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii. (...) Trebuie să avem curajul să recunoaştem toţi acest lucru. Restul românilor, din ţară şi din străinătate, muncesc pentru ca bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetari care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.) O discriminare nenorocită care trebuie să dispară din societate. Ajunge!", a scris Cîţu pe Facebook.

El consideră că sunt două soluţii "pentru a elimina această discriminare promovată şi susţinută de guvernele socialiste" - bugetarii să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat, deşi "nu este o soluţie optimă", şi "să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, pensii speciale şi mai ales trebuie să accepte să fie concediaţi atunci când nu-şi fac treaba". 

"Acest sistem bolnav şi falimentar implementat de PSD-ALDE dispare cu venirea liberalilor la guvernarea României!", a adăugat Cîţu.

×
Subiecte în articol: Mihai Fifor PNL PSD pensii speciale vouchere
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close