Antena 3 CNN Politică Reacția oficială a PSD, după blocajul lui Klaus Iohannis: „Se lasă mânat de ranchiuna și obsesiile personale”

Reacția oficială a PSD, după blocajul lui Klaus Iohannis: „Se lasă mânat de ranchiuna și obsesiile personale”

Reacția oficială a PSD, după blocajul lui Klaus Iohannis: „Se lasă mânat de ranchiuna și obsesiile personale”
07 Dec 2018   •   15:24

Partidul Social Democrat a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că condamnă decizia iresponsabilă a președintelui Iohannis de a bloca funcționarea a două ministere cheie ale Guvernului României.

„Lipsit de orice argument politic, legal sau constituțional, Iohannis se lasă mânat de ranchiuna și obsesiile personale, aducând prejudicii statului român pe care ar fi trebuit să-l reprezinte.

Iohannis pur și simplu blochează România, astfel încât Guvernul PSD+ALDE să nu facă investiții în autostrăzi și dezvoltare locală.

Scandalurile și conflictele create de Iohannis sunt cu atât mai iresponsabile în contextul Anului Centenar și al apelurilor repetate din partea oficialilor europeni privind realizarea unui consens politic înainte ca România să preia președinția Consiliului Uniunii Europene.

Iohannis a manifestat astăzi un comportament lipsit de orice decență și bun simț față de doamna prim ministru, în ciuda mesajului de pace politică pe care aceasta i l-a adresat în cadrul ședinței solemne organizată în Parlament cu ocazia Centenarului. Dincolo de funcții, președintele Iohannis ar fi trebuit să dea dovadă de bună creștere și politețe față de o doamnă.

În aceste condiții, PSD va utiliza toate mijloacele legale și constituționale pentru a debloca situația creată de Iohannis și pentru a-l determina pe acesta să respecte legile și Constituția României”, se arată într-un comunicat al PSD. 

Citește și: Klaus Iohannis: Problema este că România nu are prim-ministru. Guvernul este condus de infractorul Dragnea, prin interpuși

Klaus Iohannis a lansat, vineri, atacuri dure la adresa premierului și la adresa PSD, după ce Viorica Dăncilă a anunțat că a sesizat CCR pentru a soluţiona blocajul creat de preşedinte prin amânarea numirii a doi miniştri în Guvern. „Doamna prim-ministru m-a sunat ieri. Și ce credeți că m-a întrebat. Dacă am terminat analiza și când cred eu că voi da un răspuns. I-am spus politicos că o voi informa când ajung la o concluzie. M-aș fi așteptat, ca printre vizitele pe care le face în străinătate, să mă caute și să întrebe care este problema. Această doamnă pur și simplu nu înțelege cum funcționează statul”, a spus vineri Klaus Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat în deschiderea ședinței de Guvern de vineri că a sesizat Curtea Constituțională în scandalul remanierii. Dăncilă a spus că  președintele Klaus Iohannis blochează activitatea Guvernului.

×
Subiecte în articol: PSD Iohannis blocaj Klaus Iohannis
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close